“Es atgriežos Latgalē” 3.sezonas video stāsti – Vladislavs Čižiks, zīmols “RigaBBQ”

Šoreiz vēlamies iepazīstināt ar “Es atgriežos Latgalē” 3.sezonas atgriešanās stāstu no Daugavpils puses, kura galvenais varonis ir Vladislavs Čižiks, zīmola “RigaBBQ” īpašnieks – mājražotājs, kurš 2020.gadā atgriezās no ārzemēm un, pielietojot amerikāņu gaļas kūpināšanas metodi “Low&Slow”, attīsta Latgalē populāru gaļas izstrādājumu ražošanu, nepārtraukti pilnveidojot zīmola “RigaBBQ” piedāvājumu.

Vladislavs pēdējos 10 gadus pavadījis Anglijā, kur darbojies viesnīcu un restorānu biznesa sfērā, izveidojot veiksmīgu karjeru. Pateicoties ārvalstīs iegūtajai profesionālajai pieredzei,  Vladislavs atzīmē, ka sevi var dēvēt arī par gastronomisko tūristu, jo karjeras laikā apceļojis daudzas valstis, izgaršojot visdažādāko tautu ēdienus. Un tā rezultātā arī priekš sevis atklājis šo interesanto un īpašo gaļas kūpināšanas veidu. Savus produktus Vladislavs piegādā sadarbības partneriem visā Latvijā – pārsvarā ēdināšanas uzņēmumiem, kā arī gardēžiem un labas kvalitātes gaļas kūpinājumu cienītājiem Rīgā un Daugavpilī. Produkcija ir iepakota īpašā vakuuma iepakojumā, kas ļauj saglabāt visas oriģinālās garšas īpašības.

2021.gada 29.novembrī Latgales plānošanas reģions (LPR) rīkoja gada nogales pasākumu remigrācijas jomā – domnīcu “Es atgriežos Latgalē“. Gatavojoties pasākumam, LPR  ir sagatavojis piecus jaunus “Es atgriežos Latgalē” 3.sezonas video stāstus par remigrantiem, kuri, atgriežoties uz dzīvi Latgalē, ir spējuši pārvarēt grūtības, krist un celties, lai ietu tālāk – lai piepildītu sapni par savu uzņēmējdarbību, pārvēršot savas aizraušanās par ikdienas darbu, kā arī pieņemot jaunus izaicinājumus profesionālajā karjerā, ģimenes dzīvē vai radošajā darbā!

Atgriešanās stāsti ir tapuši Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) prioritārā pasākuma 2019.-2021. gadam “Diasporas likuma normu īstenošanai (Atbalsta pasākums remigrācijas veicināšanai “Reģionālās remigrācijas koordinators”) ietvaros. Arī 2021.gadā VARAM sadarbībā ar plānošanas reģioniem veiksmīgi turpina uzsākto darbu pie remigrācijas veicināšanas, mērķtiecīgi īstenojot projekta “Reģionālais koordinators remigrācijas veicināšanai” aktivitātes, kas paredz atbalstīt pasākumus ārvalstīs dzīvojošo tautiešu politiskai un pilsoniskai līdzdalībai, iesaistei Latvijas ekonomiskajā un kultūras dzīvē, izglītībā un zinātnē. Kopējais projekta mērķis ir palīdzēt ārvalstīs dzīvojošajiem cilvēkiem un it īpaši ģimenēm, kuras vēlas atgriezties Latvijā, sniedzot šiem cilvēkiem bezmaksas individuālas konsultācijas par sev aktuāliem jautājumiem, kas saistīti ar atgriešanos Latvijā konkrētā reģionā, izveidojot reģionālo koordinatoru tīklu.

Latgalē remigrācijas koordinatora amata pienākumus pilda Astrīda Leščinska. Ja rodas jautājumi par atgriešanās iespējām Latvijā vai nepieciešama konsultācija, lūdzam sazināties, rakstot e-pastu: astrida.lescinska@lpr.gov.lv, zvanot 65423801.