Dialoga platformā diskutēja par dažādību darba vidē

Šī gada pirmā Dialoga platformas tikšanā notika 24.02.2021. platformā Zoom. Šoreiz kopā ar dažādības vadības eksperti Rasmu Pīpiķi runājām par dažādību darba vidē un kustību “Dažādībā ir spēks”.

Iespējams daudzi no Jums ir dzirdējuši vārdu salikumu “dažādības vadība”, aizdomājoties, vai tam ir kāds sakars ar manu organizāciju vai uzņēmumu. Kā norāda R.Pīpiķe: “Dažādības vadība ir organizāciju vadītāju rīcība, kas vērsta uz to, lai piesaistītu talantus savai organizācijai, kā arī, lai veidotu iekļaujošu un atbalstošu darba vidi, kuras ietvaros tiek novērtēts ikviens darbinieks, neskatoties uz viņu individuālo identitāti un atšķirībām.” Vai Jums ir atbildes uz šiem izaicinājumiem savā darba vidē-  sadarbībā ar kolēģiem, sadarbībā ar klientiem un pats galvenais – attieksmē pašam pret sevi?

Dialoga platformas laikā:

– runājām par dažādību un ieskatījāmies, kas aiz tās slēpjas;

– uzzinājām par kustību “Dažādībā ir spēks” un darba devēju pašnovērtējumu, kuram ir iespēja pieteikties;

– paplašinājām savas tolerances robežas.

Dialoga platformā piedalās arī organizācijas un uzņēmumi, kuri nodarbina iebraucējus un domā par iekļaujošas darba vides nodrošināšanu. Dialoga platformas mērķis ir nodrošināt konsultatīva mehānisma starpsektoriālai sadarbībai izveidi, iesaistot pašvaldību, privātā sektora (uzņēmumu), valsts pārvaldes un nevalstisko organizāciju pārstāvjus, kas strādā migrācijas un imigrantu integrācijas jomā.

Nākamā Dialoga platforma plānota 25.03.2021. no plkst. 10.00-12.00, kad runāsim par jauno Imigrācijas likuma likumprojektu. Plašāka informācija par Dialoga platformu: Sigita Zankovska-Odiņa, biedrība “Patvērums “Drošā māja””, Dialoga platformas vadītāja, 29172499, sigita.odina@gmail.com.

Paldies Rasmai Pīpiķei par profesionālo un iedvesmojošo sarunu, prezentācija ir pieejama  šeit