Daugavpils iedzīvotājus aicina vakcinēties pret Covid-19

Veselības ministrija informē, ka iedzīvotājiem ir iespēja pieteikties vakcinācijai pret Covid-19 no 24. līdz 29. maijam 17 Latvijas pilsētās, tostarp arī masveida vakcinācijas centros Daugavpilī.

Daugavpils pilsētas un reģiona iedzīvotāji aicināti reģistrēties vakcinācijai pret Covid-19 kādā no diviem Daugavpilī izvietotajiem masveida vakcinācijas centriem. Daugavpils Kultūras pils sporta zālē vakcinācija notiek 25., 27., 29. maijā. Savukārt, bijušās 5. vidusskolas sporta zālē, Parādes ielā 7 vakcinēties pret Covid-19 varēs no 24. līdz 29. maijam ieskaitot.

Liela mēroga centros vakcinācija šonedēļ plānota ar Pfizer/BioNTech vakcīnu, kā arī Janssen vakcīnu. Janssen vakcīna, kurai nepieciešama tikai viena vakcīnas deva, Daugavpils kultūras pils masu vakcinācijas centrā būs pieejama sestdien

No 24. līdz 30. maijam liela mēroga vakcinācijas centros turpinās senioru vakcinācija bez iepriekšēja pieraksta, centru darba laikā no plkst. 9.00 līdz 10.00. Daugavpils masveida vakcinācijas centru pārstāvji norāda, ka cilvēkiem, kuri uz vakcināciju ieradušies bez iepriekšēja pieraksta, jārēķinās, ka iespējams būs nepieciešams gaidīt rindā. Iespēja vakcinēties būs arī tiem senioriem, kuri ieradušies bez pieraksta, ārpus norādītā laika. Tomēr, lai izvairītos no pulcēšanās, pie vakcinācijas centriem, seniori aicināti pieteikties zvanot pa tālruņiem 24246045, 24246046 – vakcinācijai Parādes ielas 7 sporta kompleksā vai 25251010 – vakcinācijai Daugavpils kultūras pilī.

SIA “Latgales medicīnas centrs” speciāliste Svetlana Losāne uzsvēra, ka personām, kuras vakcīnas saņem Daugavpils kultūras pilī, tiks izsniegts apliecinājums. Šis dokuments apliecina vakcinācijas faktu un paredzēts izmantošanai Latvijā un ārpus valsts robežām kopā ar ceļošanai nepieciešamajiem dokumentiem.

Vakcinācijas process visā Latvijā turpinās, un tagad jebkurš pieaugušais Latvijas iedzīvotājs var pieteikties saņemt vakcīnu, izvēloties konkrētu vakcinācijas vietu un laiku, vietnē: manavakcina.lv vai zvanot pa tālruni: 8989.