Daugavpilī tiek gatavots jauns tramvaja maršruts

AS “Daugavpils satiksme” Kohēzijas fonda projekta ietvaros turpina attīstīt videi draudzīgo sabiedrisko transportu, veicot tramvaju sliežu ceļu rekonstrukciju. Pateicoties tam, pilsētā jau drīz var parādīties jauns tramvaja maršruts Nr.4 “Maizes kombināts – Stacija – Maizes kombināts”, kas uzlabos sabiedriskā transporta satiksmi starp Jaunbūves mikrorajona attālāko daļu ar Daugavpils centru.

Nepieciešamība pēc šāda maršruta pastāv jau ilgu laiku, jo tas ir aktuāli daudziem privātā sektora un daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem. Šeit esošā satiksme, tramvaja maršruts № 2, paredz pārsēšanos uz otru transportu, kas dodas uz centru, un tas ietekmē gan laiku, gan kopējās braucienu izmaksas. 18. novembra un Ventspils ielu krustojumā jau ir tramvaja pagrieziens no Jaunbūves uz centru, bet tagad ir nepieciešams sagatavot šo vietu kustībai arī pretējā virzienā.

20. un 21. maijā 18. novembra ielas posmā no Kauņas līdz Ventspils ielai turpināsies pārmiju iebūves darbi, tie tiks veikti naktī. Darba izpildītāji uzsver, ka viņi centīsies radīt pēc iespējas mazāk trokšņa. Tomēr tas viss nedaudz ietekmēs rīta un vakara tramvaju Nr.1 ​​un Nr.3 pārvietošanos – vairāk par to var uzzināt pašvaldības portālā daugavpils.lv vai “Daugavpils satiksmes” vietnē. Iedzīvotājus aicina ar sapratni izturēties pret sagādātajām neērtībām.

Jaunā maršruta ieviešanai ekspluatācijā jānotiek līdz šī gada rudenim, ja nepievils iekārtu piegādātājs.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.