Daugavpilī pasažieriem ērts, mūsdienīgs un videi draudzīgs sabiedriskais transports

Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fondu līdzfinansējums veicinājis mūsdienīga, droša, cilvēkiem un videi draudzīga transporta un sakaru pieejamību Latvijā. Sabiedriskā transporta infrastruktūras modernizācijai, laika posmā no 2014. līdz 2020. gadam, pašvaldības un pašvaldību uzņēmumi kopumā ir saņēmuši vairāk nekā 258 miljonus eiro ES līdzfinansējuma.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits: “Esmu gandarīts, ka sabiedriskā transporta infrastruktūra Latvijas pilsētās tiek attīstīta ar ES fondu līdzfinansējumu. Šie ieguldījumi ir nozīmīgi pārejai uz videi draudzīgu un mūsdienīgu sabiedrisko transportu, kas ir ērti un pieejami pasažieriem. 21. gadsimtam atbilstošu risinājumu pielietojums veicina sabiedriskā transporta pieejamību – arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem un vecākiem ar maziem bērniem. Izvēloties atbalstīt tramvaju pārvadājumus, iedzīvotājiem tiek radīta arī patīkamāka pilsētvide ar ievērojami mazāku gaisa un trokšņa piesārņojumu.”

Daugavpils, Liepājas, Jēkabpils, Rēzeknes, Jūrmalas un Valmieras iedzīvotāji un pilsētu viesi ir novērtējuši priekšrocības, ikdienas ceļu mērojot ar ērtākiem, klusākiem un videi draudzīgiem jauniem satiksmes autobusiem un tramvajiem. Jaunos transportlīdzekļus pozitīvi novērtē arī to vadītāji, kuru ikdienas darba apstākļi ir ievērojami uzlabojušies.

Kā informē Daugavpils izpilddirektore Sabīne Šņepste, trokšņu līmeņa samazinājumam  Daugavpilī ievērojamu uzlabojumu sniedza jauno tramvaju līniju sliežu ceļu pārbūve. Mērījumi liecina, ka kontakttīkla pārbūves un jauno kabeļa līniju rezultātā  energo resursu ietaupījums ir līdz 20%.

Kā jau ziņots, š.g. 7.janvārī Ministru kabinetā atbalstītie grozījumi paredz vēl papildu 85 milj. EUR ES līdzfinansējumu videi draudzīga sabiedriskā transporta infrastruktūras attīstībai – sliežu transporta un autobusu projektu īstenošanai, kur projektu īstenošana ir jārealizē līdz 2023.gada beigām.

Komunikācijas nodaļa, Tālr.: +371 29 855 688,  komunikācijas@sam.gov.lv