Biedrība ”Dr. Klauns” izsludina dalībnieku atlasi jaunā Dakteru Klaunu Reģionālajā skolā

Biedrība “Dr. Klauns” izsludina dalībnieku atlasi jaunā Dakteru klaunu Reģionālajā skolā, kurā dalībniekus sagatavos patstāvīgam  darbam ar bērniem Kurzemes un Latgales slimnīcu bērnu nodaļās. Biedrības pārstāvji īpaši aicina pieteikties ikvienu interesentu, iesūtot anketu līdz 2021. gada 17. oktobrim.

 Programmas īss apraksts

„Dr. Klauns” ir klaunu terapijas programma, kuras analogi eksistē vairāk nekā 30 pasaules valstīs. Galvenais programmas mērķis ir sniegt palīdzību bērniem psiholoģiskā stresa pārvarēšanā fiziski smagajā laikā, kas jāpavada slimnīcā, kā arī rehabilitācijā pēc smagām procedūrām un ar ārstniecību un ilgstošu atrašanos slimnīcā saistītiem stresiem.

Programma „Dr. Klauns” ir balstīta uz sadarbības un attīstības principiem, kad katrs Dakteris klauns palīdz bērniem, kas atrodas slimnīcā, savukārt, pašam viņam ir iespēja augt profesionāli, iegūt un pilnveidot jaunas iemaņas un prasmes klaunu terapijas jomā.

Atlases procesa programmā „Dr. Klauns” mērķis ir izveidot dalībnieku grupu, kur ikviens iepriekš atlasīts dalībnieks, izejot vairākus mācību un prakses posmus, tiks sagatavots patstāvīgam Daktera klauna darbam Bērnu nodaļās Ventspils, Liepājas, Daugavpils un Rēzeknes slimnīcās.

Kādus cilvēkus mēs meklējam

  • radošus, mākslinieciskus, komunikablus, gatavus mācīties un pilnveidoties
  • kam patīk un kas prot atrast kopīgu valodu ar bērniem un pusaudžiem
  • atbildīgus, kas ir gatavi ilgtermiņa dalībai Dakteru klaunu programmā
  • kas apzinās slimnīcas darba specifiku un ir psiholoģiski gatavi iespējamām grūtībām
  • vecāki par 18 gadiem (augšējās vecuma robežas nav!)
  • dziedāt, spēlēt muzikālos instrumentus, žonglēt, triku rādīšanas prasmes, medicīnas vai psiholoģijas zināšanas ir papildus bonuss, taču nav izšķirošas

Kas sagaida dalībniekus

Kā notiks atlases, mācību, prakses un darba procesi:

  1. Atlase kārtas

– 1. atlases kārta – pieteikumu anketu izskatīšana un dalībnieku aicināšana uz pārrunām

– 2. atlases kārta – individuālās pārrunas

– 3. atlases kārta – grupas nodarbības radošā potenciāla un psiholoģiskās gatavības izvērtēšanai

– 4. kārta – grupas izveidošana. Izskatot visus pieteikumus un pārrunājot ar visiem kandidātiem, projekta „Dr. Klauns” organizatori izvēlēsies tos cilvēkus, kas kļūs par mūsu potenciāliem Dakteriem Klauniem.

  1. Mācību programma

Visiem atlasītiem programmā „Dr. Klauns” dalībniekiem pirms uzsākt darbu slimnīcās būs jāpiedalās pamatapmācības. Tās ietver teorētiskās un praktiskās nodarbības par klaunu terapijas, aktiermeistarības, darba slimnīcās, bērnu psiholoģijas u.c. tēmām, kuras vadīs uzaicinātie specialisti no Latvijas un ārzemēm.

Mācību programma ir veidota no vairākiem blokiem un ilgst no 2021.g. novembra līdz 2022.g martam, klātienē Rīgā un tiešsaistē.

  1. Prakse

Prakse slimnīcās visiem Dakteriem klauniem notiks 2022.g. martā – maijā. Praksi dalībnieki izies dažādās slimnīcas nodaļās (mentoru klātbūtnē), pēc kurām notiks gala izvērtēšana katram dalībniekam par viņa / viņas gatavību patstāvīgajam Daktera klauna darbam.

  1. Regulārs darbs

No 2022.g. jūnijā katrs Dakteris Klauns, kas veiksmīgi izies apmācības un praksi, uzsāks regulāro darbu bērnu nodaļās tajās slimnīcās, kas sadarbojas ar biedrību „Dr. Klauns”

Ja  viss augšminētājs Jūs ieintersēja, un Jūs redzat sevi kā vienu no Dakteriem klauniem –

griežaties www.drklauns.lv/jaunumi/ pēc papildus informācijas, aizpildiet un atsūtiet mums pieteikuma anketu! J

 

Kontakti

Nepieciešamības gadījumā un papildus informācijas saņemšanai var sazināties ar programmas koordinatorēm: Biedrība “Dr. Klauns”, Facebook: www.facebook.com/drklauns/, Tālr:  26 437 212; e-pasts: info@drklauns.lv

Pieteikumu iesniegšanas termiņš: 2021.g. 17. oktobris (līdz 23:59)

Biedrība “Dr. Klauns” kā sabiedriska labdarības organizācija darbojas kopš 2012. gada, un tās pārstāvji – 35 profesionāli medicīnas klauni – katru dienu dodas uz Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām Latvijā, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas medicīnas iestādē. Dakteru Klaunu projektu biedrība “Dr.Klauns” īsteno sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu un Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma “Food Union” un Pētera Avena labdarības fonda “Paaudze” atbalstu.