Aktuālā Covid-19 izplatība Rēzeknes pašvaldības iestādēs un vakcinācijas kārtība

Pēdējās 14 dienās ar Covid-19 ir inficējušies 168 rēzeknieši, bet Latgales vēstniecībā GORS turpinās masveida vakcinācija.

Otrdien, 25. maijā, Rēzeknes slimnīcā ārstējās 49 ar Covid-19 inficēti pacienti, trim no viņiem ir smaga slimības gaita. Slimnīcā ārstēšanu saņem arī viens bērns ar Covid-19.  Laika periodā no 2020. gada 18. oktobra līdz šī gada 25. maijam Rēzeknes slimnīcā ārstējušies 1202 Covid-19 pacienti.

Pārvaldē “Sociālais dienests” un tās struktūrvienībās jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19 nav konstatēti. Pensionāru sociālo pakalpojumu centrā 2 darbinieki turpina ārstēšanos. Patversmes 1 darbinieks atrodas mājas karantīnā kā kontaktpersona. Kontaktpersonas statusa noteikšana nav saistīta ar darba vietu

Rēzeknes pilsētas Sporta pārvaldē pēc atgriešanās no atvaļinājuma vienam darbiniekam konstatēts pozitīvs Covid-19. Citas kontaktpersonas nav konstatētas.

Citās pašvaldības iestādēs inficēšanās gadījumi nav konstatēti.

Par vakcinācijas centra darbu

Vakcinācijas centrs šonedēļ atvērts no pirmdienas līdz piektdienai no plkst. 9.00 līdz 17.00, kā arī sestdien no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Seniori aicināti izmantot iespēju un nākt uz vakcinācijas centru no plkst. 9.00 līdz 10.00, kad var vakcinēties pēc “brīvās rindas” principa, bez iepriekšēja pieraksta.

Vakcinācija notiek ar Pfizer-BioNTech vakcīnu Comirnaty. Iedzīvotājiem, ierodoties uz vakcinācijas vietu, ir jāņem līdzi pase vai personas apliecība, citi papildus apliecinājumi nav nepieciešami.

Lai izvēlētos konkrētu vakcinācijas laiku, aicinām reģistrēties vietnē www.manavakcina.lv vai pa tālruni 8989.

Rēzeknes pašvaldība aicina iedzīvotājus turpināt ievērot ierobežojumus un vērsties pašvaldībā un tās pakļautībā esošajās iestādēs attālināti. Speciālistu kontaktinformācija pieejama sadaļā “Kontakti”.