Aicina piedalīties Līgas Rulles vadītajā praktiskajā nodarbībā “Atbardako” savu dzīves telpu

Viduslatgales pārnovadu fonds aicina ikvienu interesentu piedalīties Līgas Rulles vadītajā praktiskajā nodarbībā “Atbardako” savu dzīves telpu.
Ar nolūku atstājām žargonvārdu “atbardakot”, lai uzsvērtu to lielo fizisko un tam sekojošo garīgo jucekli, kas mums ir apkārt un ko nereti pat nepamanām.
Kurš gan nepazīst to priekpilno sajūtu nopirkt kādu Ziemassvētku vai Lieldienu plastmasas vai ģipša dekoriņu, jaunu krēmu ar krāšņu etiķeti, vēl vienu tīri glītu krekliņu ar asprātīgu uzrakstu. Pēc būtības lētas lietas, kuru sniegtais prieks un apmierinājums ilgst no dažām dienām līdz mēnesim, diviem…? Visas šīs lētās lietas patiesībā ir milzīgi dārgas. Lai saražotu vienu T-kreklu, tiek iztērēts 2700 l ūdens. Un kas tiek iztērēts, lai vēlāk šo kreklu kā atkritumu uzglabātu vai pārstrādātu? Un cik bieži jūs to uzvilkāt?
Līga Rulle ir bezatkritumu dzīvesveida entuziaste un beziepakojumu veikala “Ber un Sver” īpašniece. Viņa ar savu piemēru parādīs, ko mēs uzkrājam, kā visu uzkrāto “bagātību” sašķirot un sakopt “bardaku” un kā ikdienā mazināt atkritumus vai nemaz neradīt tos.
🌼Nodarbība notiks 19. aprīlī no plkst. 11:00 līdz 12:00 ZOOM platformā.
👉Pieteikties semināram šeit: forms.gle/3rN4UT2aVmXrqASB6
Nodarbība notiek Aktīvo iedzīvotāju fonda atbalstītā projekta “Labdarības aplis” aktivitātes “Lauku labumu brīvbodes” ietvaros, finansiāli aktivitāti atbalsta Norvēģija, Islande un Lihtenšteina.