23. un 24.jūlijā notiks mājas kafejnīcu dienas Dienvidlatgalē!

Jau par tradīciju kļuvušajās “Mājas kafejnīcu dienās” novadi, pagasti, pilsētas un ciemi aicina apmeklētājus izbaudīt vietējo kulināro piedāvājumu, iepazīstot arī to tradīcijas un kultūru. Šajās dienās savas durvis ikvienam apmeklētājam ver gan esoši ēdināšanas uzņēmumi – kafejnīcas, restorāni, krodziņi, viesu mājas -, gan saimniecības un vietējie iedzīvotāji, kas ikdienā nenodarbojas ar ēdināšanu vai viesu uzņemšanu, bet šajā dienā pārvēršas par kafejnīcām – atver savas mājas un sētas, lai cienātu viesus ar sava novada vai ģimenes īpašajiem ēdieniem. 

“Mājas kafejnīcu dienu” ietvaros notiek arī dažādas kultūras programmas: rokdarbi, spēles, mūzikas instrumentu spēlēšana, nelieli koncerti, danči, priekšnesumi u.c.

Šogad “Mājas kafejnīcu dienas” notiks no jūlija līdz oktobrim dažādās vietās  Latvijā. Tā ir iespēja apceļot Latviju, baudot īpašus ēdienus, ko gatavojuši lauku saimnieki, uz nedēļas nogali pārvēršot savu sētu mājas kafejnīcā vai restorānā un galdā ceļot katrs savu meistarstiķi – ēdienu, kas ir pašu ģimenes un draugu iecienīts. Visa informācija par vietām, dalībniekiem un ēdienkartēm katrā mājas kafejnīcā atrodama mājas lapā www.majaskafejnicas.lv, kur izvietota arī karte ar “Mājas kafejnīcu dienām” noteiktos reģionos un datumos. Mājas lapa tiek pastāvīgi papildināta ar jaunu dalībnieku informāciju.

Kā pirmie no Latgales reģiona 23. un 24. jūlijā gardēžus viesos gaidīs Dienvidlatgales (Daugavpils pilsēta, Augšdaugavas un Krāslavas novadi) saimnieki. Starp Mājas kafejnīcu dienu dalībniekiem būs sastopamas gan pop-up kafejnīcas, gan konditorejas ceptuves, īpašas kafijas baudīšanas vietas, zemnieku saimniecības un pierobežas tūrisma pērles. Atliek vien izvēlēties kurp doties, vai pat ļauties kārtīgam ceļojumam un apmeklēt visus Dienvidlatgales Mājas kafejnīcu dienu dalībniekus. Savukārt Mājas kafejnīcu dienas Viduslatgalē gaidāmas 13-14. augustā, bet Ziemeļlatgalē – 28.-29. augustā, par tām informācija sekos papildus. Sakarā ar esošo situāciju, apmeklējumu atceramies pieteikt jau iepriekš!

Interneta vietnē Latgale Travel ir iespējams iepazīties ar “Mājas kafejnīcu dienu” dalībniekiem un viņu speciālo piedāvājumu Dienvidlatgales pasākuma norises dienām 23. un 24. jūlijā.

Aicinām arī Jūs apskatīt Latgale Travel sagatavoto informāciju un apmeklēt Mājas kafejnīcu dienu dalībniekus, kuri visā latgaliešu sirsnībā gaidīs ciemos!

Informācijas avots: www.celotajs.lv/lv/news/item/view/1143 , latgale.travel/majas-kafejnicu-dienas-dienvidlatgale-23-un-24-julija/?fbclid=IwAR3K0E13vOWVpALozQAWsdv69fI09rA7qrYSydrooY2IRXaTANQL2q9X-8c