Zinkeviču ģimene saņēma dāvanu no Valsts prezidenta Egila Levita

Valsts prezidents Egils Levits šī gada decembrī plānoja rīkot svinīgu Ziemassvētku pasākumu un Rīgas pils svētku egles iedegšanu,  aicinot kuplas, sirsnīgas un aktīvas ģimenes no Latvijas novadiem un pilsētām, tomēr, ņemot vērā valstī ieviestos Covid 19 ierobežojumus, pasākums tika atcelts. Ģimenes dāvanas no prezidenta šogad saņēma attālināti.

Patīkamu pārsteigumu no Valsts prezidenta Egila Levita saņēma trīs aktīvas un radošas daudzbērnu ģimenes no Latgales reģiona, kuras ar savu ikdienas dzīvi, darbu un paveikto iedvesmo līdzcilvēkus un apliecina, ka mūsu valsts pamatu veido stipras ģimenes. Tika nominēta arī remigrantu ģimene – Zinkeviči, kuri pēc ilgstošas prombūtnes ārzemēs ir atgriezušies uz dzīvi Latvijā.

Inna Zinkeviča ir trīs bērnu māmiņa, kas pirms vairāk nekā gada kopā ar ģimeni atgriezās no Lielbritānijas un atvēra vīriešu apģērbu veikalu “Brutal”. Inna ir ļoti strādīga, dienas nepaiet bezdarbībā. Inna mammai uz ārzemēm līdzi devās piecpadsmit gadu vecumā, tomēr doma par atgriešanos mājās nepameta. Inna rūpīgi plānoja, kā to izdarīt finansiāli labvēlīgi ģimenei. Pilnībā uz Latviju pārcēlās, kad šeit jau bija iegādāts dzīvoklis un sarunātas telpas viņas veikalam. Inna neslēpj – grūtākos brīžos šķiet, ka ar kaut ko netiks galā un šaubas pastāv, tomēr tādi stāvokļi ir pārejoši un dzīvē ienāk prieks par atgriešanos mājās. Inna vēlas, lai sabiedrībā vairāk cilvēku attīsta garīgās vērtības, kopj savu emocionālo veselību un ir noturīgāki pret stresu. Jaunā sieviete ir pievērsusies sevis izzināšanai, interesējas par psiholoģiju, iespējams, pēc dažiem gadiem jau varēs konsultēt cilvēkus.

 

Foto: no Zinkeviču ģimenes personīgā arhīva

Latgales plānošanas reģiona remigrācijas koordinatore Astrīda Leščinska norāda: “Jau otro gadu Valsts prezidents Egils Levits, turpinot iesākto tradīciju, godina ne tikai daudzbērnu ģimenes, bet arī vienu iedvesmojošu remigrantu ģimeni no Latgales reģiona. Remigrantu ģimenēm tas ir ļoti liels gandarījums un emocionāls pacēlums, vēlme darīt vēl vairāk, pie tam, bērniem tas paliks atmiņā uz mūžu. Ģimeņu godināšana ir apsveicama tradīcija, kas, manuprāt, ir jāturpina arī turpmākos gadus tieši gaišajā Ziemassvētku laikā, kad visi gaidām brīnumu!”