Viļakas novadā ir izveidota jauna pastaigu taka

Viļakas novadā ir izveidota jauna pastaigu taka 442 m garumā uz Viļakas ezera salas, uzstādot koka laipas, informatīvos stendus un laivu piestātni, projekta Nr. 1-08/402/2018 „Viļakas ezera krasta un salas apsaimniekošanas un labiekārtošanas darbu veikšana” ietvaros.

Interesentiem jau šogad būs iespēja izbaudīt jauno pastaigu taku, izzināt mūsu puses vēsturi un nostāstus, kas ir aprakstīti uz salas izvietotajos stendos, kā arī baudīt mierpilnu atpūtu nelielajā „kabatiņā”, kurā ir novietoti soli, kā arī apmeklējot pastaigu taku būs jāievēro princips: ko atnesu, to aiznesu, kopā rūpējoties par tīrību un kārtību.

Pašvaldība arī šobrīd īsteno LEADER projektu Nr. 19-07-AL19-A019.2201-000005 „Pieejamības nodrošināšana Viļakas ezera salai, uzstādot koka laipu un pontona tiltu”, kura īstenošanas rezultātā ir paredzēts uzstādīt pontonu tiltu, nodrošinot piekļuvi uz salas, kā arī pagarināt pastaigu taku par aptuveni 350 metriem.

Plānots, ka jaunā pastaigu taka, realizējot abus projektus, būs nepilnu kilometru gara, radot iespēju ik vienam izzināt ezera noslēpumus no jauna!

Santa Komane