Viļakā uzsāk 11 pašvaldības dīķu tīrīšanu drošības nolūkiem

Šonedēļ Viļakas novadā ir uzsākti 11 pašvaldības dīķu labiekārtošanas darbi, projekta Nr.LV-RU-II-053 “Vides pārvaldības pilnveidošana, īstenojot kopējus pasākumus RU-LV pārrobežu reģionos” (īsāk – „Zaļā Palete” jeb „GreenPalette”) un Latvijas – Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam Eiropas Kaimiņattiecību instrumenta realizācijas ietvaros.

Iepirkuma rezultātā, līguma slēgšanas tiesības par dīķu tīrīšanas un to apkārtējās teritorijas sakārtošanu ir piešķirtas uzņēmumam – Sabiedrībai ar ierobežotu atbildību „Zeļļi Z”, kas projekta ietvaros veiks pašvaldības dīķu sakopšanu visā novada administratīvajā teritorijā: uzstādīs ūdens ņemšanas akas, atvieglojot ugunsgrēku gadījumā ūdens ņemšanu, kā arī uzlabos piekļuve pie dīķiem, nodrošinot ātru piekļuvi pie ūdens padeves.

Attiecināmās darbu izmaksas sastāda EUR 45 917,08 (t.sk., PVN summa). Darbu izpilde paredzēta līdz šī gada septembra mēnesim.

Aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem un jautājumu gadījumos vērsties pie pagastu pārvalžu vadītājiem vai Viļakas pilsētas administratīvajā teritorijā – pie Viļakas novada domes Tehniskās nodaļas vadītāja M. Rēdmaņa.

Projekta „Zaļā Palete” mērķis ir risināt vides jautājumus pārrobežu kontekstā, tādējādi, uzlabojot vides drošību deviņās pašvaldībās Latvijā un Krievijā, kā arī mācoties no labajām praksēm.

Teksts un foto: Santa Komane