VID tiešsaistes seminārs darba devējiem par dīkstāves atbalstu un algu subsīdijām

Lai palīdzētu tautsaimniecībā aktīvajiem iedzīvotājiem Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu laikā, Ministru kabinets ir pieņēmis noteikumus[1], paredzot atbalsta pasākumus dažādām iedzīvotāju grupām. Atbalsta izmaksu nodrošina Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Lai plašāk skaidrotu dīkstāves atbalsta saņemšanas iespējas uzņēmumiem par to dīkstāvē esošajiem darbiniekiem, kā arī algu subsīdijas saņemšanas iespējas tiem uzņēmumiem,  kuru darbinieki valstī noteikto ierobežojumu dēļ strādā nepilnu darba laiku, VID šī gada 8. decembrī pl. 11.00 aicina piedalīties attālinātajā seminārā.

Seminārā VID Nodokļu nomaksas veicināšanas pārvaldes direktora vietniece Ina Reinšmite stāstīs:

  • Kāds atbalsts pieejams darbiniekiem dīkstāvē, kāds – darbiniekiem ar samazinātu darba laiku
  • Kā pareizi iesniegt pieteikumu EDS
  • Kādos gadījumos dīkstāves atbalstu nepiešķir
  • Biežāk pieļautās kļūdas pieteikumos un kā no tām izvairīties

Tiešsaistes seminārs būs skatāms šī gada 8. decembrī laikā no pl. 11.00 VID kontā sociālajā platformā “Facebook” un “Youtube”.

Piedalies seminārā un uzzini svarīgo par iespēju saņemt atbalstu Covid-19 krīzes pārvarēšana!

Aktuālā informācija par VID organizētājiem pasākumiem pieejama VID tīmekļvietnes www.vid.gov.lv sadaļā “Notikumu kalendārs”.

 

Informāciju sagatavoja:

VID Sabiedrisko attiecību daļa

Tālr. 67122668, 67122670

Talejas iela 1, Rīga, LV-1978

www.vid.gov.lv

[1] 2020. gada 24. novembra Ministru kabineta noteikumi Nr. 709 “Noteikumi par atbalstu par dīkstāvi nodokļu maksātājiem to darbības turpināšanai Covid-19 izraisītās krīzes apstākļos” un 2020. gada 10. novembra Ministru kabineta noteikumi Nr. 675 “Noteikumi par atbalsta sniegšanu nodokļu maksātājiem to darbības turpināšanai Covid-19 krīzes apstākļos