Šogad Jāzepa Pīgožņa balvu Latvijas ainavu glezniecībā iegūst Agra Ritiņa

Rudens nāk ar burvīgi skaistu Latvijas dabu, kas īpaši ietekmē mākslas un kultūras aktivitātes – mākslinieku plenēri, rudens mākslas darbu izstādes un, protams, balvu pasniegšana par visaugstāk novērtēto sniegumu. Priecīga ziņa nākusi pie mums no kaimiņpilsētas Preiļiem, kur šā gada 19. septembrī notika kārtējais mākslas darbu konkurss “Jāzepa Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā”. Šogad Jāzepa Pīgožņa balvas saņēmēja ir Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas gleznošanas un zīmēšanas pasniedzēja Agra Ritiņa.

Konkurss notiek jau sesto gadu, šogad tas pulcēja 180 māksliniekus, kuri piedāvāja žūrijas vērtējumam 327 mākslas darbus. Konkursa galveno balvu 2015. gadā saņēma Latvijas Universitātes profesors, mākslinieks Roberts Muzis, 2016. gadā – māksliniece Silva Linarte, 2017. gadā – mākslinieks Aldis Kļaviņš, 2018. gadā – mākslinieks Jānis Plivda, 2019. gadā – mākslinieks Nugzars Paksadze, un šogad par konkursa laureātu kļuva Agra Ritiņa, saņemot par darbu “Otrie Ziemassvētki” laureāta medaļu, Zelta diplomu un naudas balvu. Jāmin, ka māksliniece bija nominēta balvai arī 2017. un 2019. gadā.

Māksliniece Agra Ritiņa un viņas maigās, gaismas un gaisa pārpilnās gleznas jau krietnu laika sprīdi ir pazīstamas un mīļas rēzekniešiem. Agras Ritiņas personālizstādes ir bijušas apskatāmas gan GORS Mākslas galerijā, gan Latgales Kultūrvēstures muzejā, gan citās izstāžu telpās, kā arī citviet Latvijā, bet viņas gleznas bagātina Latgales Kultūrvēstures muzeja Rēzeknē, Ludzas Novadpētniecības muzeja, un vairāku privātkolekciju krājumus.

Rēzeknes pilsētas dome pievienojas sveicēju kuplajam pulkam un sirsnīgi novēl Agrai saglabāt dvēselē to dabas skaistuma izjūtu, kas sniedz viņai iedvesmu arvien jauniem un jauniem darbiem, par prieku rēzekniešiem un daudziem citiem viņas talanta cienītājiem Latvijā un pasaulē.