Saņem informāciju semināros un piesakies Daugavpils grantu programmai «Impulss-2020»

Līdz šī gada 28. augustam katrs jaunais uzņēmējs vai Daugavpils iedzīvotājs ar savu biznesa ideju var pieteikties dalībai pašvaldības grantu programmā «Impulss-2020». Šī programma jau daudzus gadus ir veicinājusi uzņēmējdarbības attīstību un jaunu darba vietu radīšanu mūsu pilsētā.

Katru gadu vērtēšanas komisija atlasa ap desmit cienīgu pretendentu, kuri saņem līdzfinansējumu no pilsētas domes. Šogad grantu summa nav mainījusies un sastāda līdz 7000 eiro vienam projektam (atbalsts līdz 75% no izdevumu summas) ar kopējo programmas fondu 60 000 eiro. Pozitīva lēmuma gadījumā uzvarētājam jāreģistrē jauns uzņēmums. Uzņēmēji, kuru firmas darbojas vairāk nekā divus gadus, piedalīties programmā nevar.

Neskatoties uz sarežģītajiem ārkārtas situācijas mēnešiem, daudzi «Impulss» programmas dalībnieki veiksmīgi darbojas. Piemēram, vīriešu matu un bārdas dizaina studija «IMan» tika atvērta pilsētas centrā šā gada februārī un kopš tā laika piesaista arvien vairāk apmeklētāju, kuri vēlas ne tikai sakārtot savu frizūru un bārdu, bet arī vienkārši atslābināties labā atmosfērā.

Īpaša gaisotne ir radīta arī kafejnīcā «Kotoffski». Tā ir vienīgā kaķu kafejnīca Latvijā, kur var izbaudīt saldus našķus piecu mīļu kaķu kompānijā. Pagaidām kafejnīca darbojas tikai brīvdienās, kas tomēr netraucē apmeklētajiem no sirds izrotaļāties ar puķainiem, katrs no kuriem regulāri iziet pārbaudi pie vetārsta.

Vairāki programmas «Impulss» dalībnieki nodarbojas ar atpūtas pakalpojumiem uz atklāta ūdens. Tā kajaku nomas uzņēmums «SotKajak» nolēma papildināt savu floti ar skaisto izklaides kuģīti «Sikspārnis», uz kura var jautri pavadīt laiku ceļojot pa Daugavu. Savukārt piepūšamo atrakciju parks «Waterland» drīz aicinās bērnus ļauties piedzīvojumiem Ruģeļu ūdenskrātuvē – akvaparku liek kopā, pārbaudot pēdējos tehniskos momentus.

Tuvākajā laikā pielāgošanu jāpabeidz arī diviem suvenīru automātiem «SANRI AAATR BOX», kas ir uzstādīti pilsētas centrā un cietoksnī. Šo iekārtu ideja pieder māksliniecei Sandrai Poplavskai-Rimicānei, kura arī saņēma pašvaldības atbalstu un tagad cenšas piesaistīt savam projektam arī citus māksliniekus.

Šovasar pilsētas domes sēžu zālē (Kr. Valdemāra iela, 1., 2. stāvā) notiks trīs semināri, kuros katrs varēs saņemt daudz noderīgas informācijas par jauno uzņēmēju atbalsta programmu. Semināri notiks 16. jūnijā, 17. jūlijā un 14. augustā, sākums plkst. 14:00.

Konsultācijas par programmu var saņemt pa telefonu 65476801 vai 29131876 vai elektronisko pastu vladimirs.nadezdins@daugavpils.lv, kā arī  Daugavpils pilsētas domes attīstības departamentā Kr. Valdemāra ielā 13, 304 kabinetā pirmdienās un ceturtdienās no plkst. 14:00 – 17:00 vai citās darba dienās (iepriekš saskaņojot apmeklējuma laiku pa tālruni  65476801 vai 29131876).

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.