Rēzeknes Tautas teātris iestudējis Annas Rancānes lugu “Meklējiet sievieti”!

Rēzeknes Tautas teātris 1.un 2. jūlijā plkst. 19.00 aicina uz Annas Rancānes lugas “Meklējiet sievieti” pirmizrādi Latgales vēstniecībā GORS (Mazā zāle, Pils ielā 4), kas ir grotesks vēstījums par cilvēku attiecībām, par vientulību un mākslinieka talanta spēku, par uzdrīkstēšanos un ticību brīnumam, kas var mainīt pasauli.

Izrādē galvenais varonis ir parasts ikdienas cilvēks, kāda mākslas muzeja Apsargs provinces pilsētiņā. Muzejā vīrietis satiek neparastu Sievieti, kura liek viņam palūkoties uz savu dzīvi no pavisam cita skatu punkta – sievietes dēļ viņš pat nokļūst neikdienišķā situācijā – policijas izolatorā, kur sastopas ar citiem bēdubrāļiem. Šī Sieviete var kardināli pārveidot Apsarga dzīvi un darīt to laimīgu, bet vai viņš spēj noticēt šai iespējai un ļauties brīnumam?

Izrādes sižetā ir uzsvērts komiskais un traģikomiskais, izmantots kontrasts starp fantastisko un reālo, izceļot esamības pretrunas. Izrādes darbība notiek kādā gleznu galerijā – pirmizrādē skatuvisko darbību iekrāsos mākslinieces Agras Ritiņas gleznas.

Aktieri: Ināra Apele, Vija Dikule, Sandra Juste, Arturs Rozvjazevs, Aldis Leidums, Oskars Lustiks, Kaspars Balodis.
Režija – Māra Zaļaiskalns.
Telpa un tērpi – Ināra Apele.
Video – Māris Justs.
Skaņa un gaisma – Ints Salmiņš.

Biļetes (5,00–7,00 €) var iegādāties GORS kasē vai latgalesgors.lv

Ārkārtējās situācijas laikā Rēzeknes Tautas teātra gatavošanās pirmizrādei turpinājās, un ir tapuši vairāki aktieru improvizācijas video, ko var apskatīt teātra FB lapā

Informāciju sagatavoja Maija Upeniece, pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” reklāmas speciāliste