Rēzeknes dome līdzfinansēs trīs biznesa idejas

Pirmdien, 2. novembrī Rēzeknes pilsētas domes deputāti apvienotajā komiteju sēdē pieņēma lēmumu atbalstīt trīs uzņēmējdarbības projektus, piešķirot 11 817,04 eiro no Domes Attīstības fonda līdzekļiem.

Laika posmā no 3. augusta līdz 28. augustam Rēzeknes pilsētas dome aicināja pieteikties uzņēmējdarbības projektu līdzfinansēšanas konkursā ar mērķi paaugstināt komercdarbības aktivitāti Rēzeknes pilsētā, sniedzot līdzfinansējuma atbalstu komercdarbības uzsākšanai, nostiprināšanai, attīstībai, veicinot jaunu produktu, pakalpojumu un inovāciju realizēšanu. Kā informēja Rēzeknes pilsētas domes Pilsētvides un attīstības pārvaldes Attīstības un investīciju nodaļas projektu vadītāja Krista Freiberga, pavisam tika saņemti 8 projektu pieteikumi.

Ekonomikas attīstības un iedzīvotāju nodarbinātības komisija izvērtēja projekta iesniedzēju pieteikumus saskaņā ar Rēzeknes pilsētas domes uzņēmējdarbības projektu līdzfinansēšanas konkursa nolikumu. Trīs projektu idejas tika izvirzītas tālākai izvērtēšanai un apstiprināšanai domes sēdē:

  • SIA RSEZ “Rēzeknis Bryuvers” projekts “Saldēšanas iekārtas komplekta iegāde alus raudzēšanas telpai”. Nepieciešamais līdzfinansējuma apjoms – 5 000 eiro. Projekta ietvaros uzņēmums plāno iegādāties saldēšanas iekārtas komplektu, lai nodrošinātu optimālo temperatūru alus darīšanas telpā, kas palīdzēs pagarināt produktu glabāšanas termiņu, tālāku fermentāciju un uzlabos to garšu, ļaujot piesaistīt jaunus klientus un palielināt produktu ražošanas daudzumu, uzlabojot to kvalitāti;
  • SIA “Rimora” projekts “Mobilā kafejnīca”. Nepieciešamais līdzfinansējuma apjoms – 5 000 eiro. Galvenais idejas mērķis ir uzbūvēt mobilo kafejnīcu – māju uz piekabes, lai to varētu pārvietot un nodrošināt ēdināšanas pakalpojumus jebkurā vietā un laikā, tajā pašā laikā papildinot kafejnīcas piedāvājuma klāstu;
  • SIA “Kuup Coffee” projekts “KUUP kafejnīcas – specializētās kafijas un brūvrīku veikala telpu labiekārtošana Rēzeknē”. Nepieciešamais līdzfinansējuma apjoms – 1 817,04 eiro. Galvenais idejas realizācijas mērķis ir atspoguļot SIA “Kuup Coffee” skatījumu uz savu ražoto produkciju (svaigi grauzdētu specializēto kafiju), palielinot ražotās produkcijas apjomu, sekmējot nodarbinātību, vietējo patēriņu un tūristu piesaisti Rēzeknes pilsētai, tādējādi kļūstot par pirmo Latgales kafijas kultūrvietu.

Galīgo lēmumu deputāti pieņems domes sēdē 5. novembrī.

Rēzeknes pilsētas domes pateicas par piedalīšanos un aicina piedalīties nākamajos konkursos, sekot līdzi informācijai, kā arī izmantot mārketinga aktivitāšu līdzfinansēšanas konkursa iespējas.