Rēzeknes 2.vidusskola atsāk darbu atjaunotajās telpās

Piektdien, 3. janvārī pēc nopietniem pārbūves darbiem tika svinīgi atklātas Rēzeknes 2. vidusskolas telpas, lai jau pēc ziemas brīvlaika skolēni un skolotāji varētu atgriezties savā skolā. Atklāšanas pasākumā piedalījās Rēzeknes pilsētas domes vadība un deputāti, Rēzeknes Izglītības pārvaldes vadītājs Arnolds Drelings, bijušais 2. vidusskolas direktors, Saeimas deputāts Ivans Ribakovs, Rēzeknes skolu direktori, 2. vidusskolas skolotāji, skolēni un citi interesenti.

Pirms sarkanās lentītes pārgriešanas Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs atzīmēja, ka tas ir pirmais no projektiem, kas uzlabos izglītības vidi pilsētā, kā arī novēlēja veiksmi pedagogiem, personālam un skolēniem, kuri iegūs zināšanas tik modernā vidē.

Kā informēja Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvaldes telpiskās attīstības plānotāja – projektu vadītāja Marina Labanovska, skolā ir uzstādīti 33 interaktīvie ekrāni. Šīs RS sērijas ierīces, ļaujot skolēniem izmantot datora pildspalvu vai pirkstu, veido sadarbības pieredzi. Displejiem ir augsts reakcijas līmenis, līdz ar to displejam pieskarties un zīmēt uz tā vienlaikus var vairāki skolēni bez aiztures. Šie izglītības jomai paredzētie displeji ir aprīkoti ar visiem „Newline” interaktīvās ekosistēmas rīkiem, kas piesaista skolēnus un rada aizrautīgas mācīšanās prieku. Tāpat skolas vajadzībām ir iegādāti arī 74 datori un 30 planšetdatori. Ar modernām ergonomiskām mēbelēm iekārtoti 34 mācību kabineti, tajā skaitā arī 9 sākumskolas kabineti, kā arī ķīmijas un fizikas laboratorija aprīkota ar profesionālām laboratorijas mēbelēm.

Atgādināsim, ka 2. vidusskolā ir ne vien uzlabota mācību vide un infrastruktūra, bet arī veikti energoefektivitātes uzlabošanas būvdarbi – ārsienu un cokola siltināšana; jumta pārseguma un grīdas uz grunts siltināšana; logu nomaiņa; ventilācijas sistēmas un to elementu izbūve un pārbūve; apkures sistēmas un to elementu pārbūve; apgaismojuma nomaiņa uz jauniem LED gaismekļiem.

Darbi veikti projektu „Rēzeknes pilsētas 2. vidusskolas ēkas Dārzu ielā 17, Rēzeknē, energoefektivitātes uzlabošana” (Nr. 4.2.2/0/17/I/112) un “Nacionālas nozīmes izglītības centra attīstība Rēzeknes pilsētā, izveidojot un modernizējot vispārējās vidējās izglītības mācību vidi kvalitatīvai un mūsdienīgai izglītības ieguvei” (Nr. 8.1.2.0/17/I/031) īstenošanas rezultātā.