Rēzeknē tiks atklāta renovētā Uzņemšanas nodaļa

Rēzeknes slimnīcā noslēgušies Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļas (turpmāk, Uzņemšanas nodaļa) pārbūves darbi.  Ceturtdien, 6. augustā, klātesot Veselības ministrei Ilzei Viņķelei, Uzņemšanas nodaļa tiks svinīgi atklāta un pirmdien, 10. augustā uzsāks pacientu uzņemšanu jaunajās telpās. „Pēc daudziem izaicinājumiem projektēšanas un arī būvniecības procesā, slimnīcas Uzņemšanas nodaļa piedzīvojusi lielas pārmaiņas – nodaļa pārbūvēta atbilstoši mūsdienu prasībām, uzlabojot ne vien apstākļus pacientiem un viņu tuviniekiem, bet arī darba vidi mediķiem,” atzīst slimnīcas valdes priekšsēdētāja Marita Zeltiņa.

Pārbūves darbu laikā nodaļas telpas ir ievērojami paplašinātas un aprīkotas ar modernu aparatūru pacientu veselības aprūpē. Tāpat piebūvēta slēgta tipa piebraucamā rampa, kurā vienlaicīgi var iebraukt divas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīnas, kas būtiski atvieglo gan dienesta mediķu darbu, gan paaugstina operativitāti.

Uzņemšanas nodaļā izveidota dzīvību uzturošo funkciju stabilizācijas telpa, kā arī akūto pacientu palāta, kurā pacientus būs iespējams ievest uz guļamratiem un pieslēgt pie novērošanas monitoriem, tādejādi nodrošinot pacientiem drošākus un diskrētākus vitālās funkcijas stabilizējošos apstākļus. Nodaļā izvietota pirmsārsta apskates telpa, kā arī infekciozo pacientu telpa, kur tiek liegts kontakts ar citiem pacientiem, nepieļaujot infekcijas slimību izplatību, izvietotas observācijas palātas, kur, pacienta veselības stāvoklis tiek monitorēts 24 stundu periodā, pirms stacionēšanas vai tālākas ārstēšanās ģimenes ārsta uzraudzībā, tāpat nodaļā izvietota arī dekontaminācijas telpa, kuru paredzēts izmantot kontaminēto pacientu personīgās higiēnas nodrošināšanai. Arī pašu mazāko pacientu veselības stāvoklis tiks izvērtēts komfortablos un mazulim ērtākos apstākļos un jaunās, piemērotās telpās.

Tāpat atjaunotās Uzņemšanas nodaļas telpas un palātas aprīkotas ar funkcionālām medicīnas konsolēm, kur ātri var uzstādīt tādas iekārtas kā infuzomati, perfuzori, pacienta vitālo funkciju novērošanas monitori u.c. iekārtas. Tāpat paaugstinot pacientu ērtības, iegādāti jauni guļamrati pacientu drošākai un komfortablākai pārvietošanai gan uz izmeklējumiem, gan uz citām nodaļām.

Līdz ar pārbūves darbu noslēgšanos, Uzņemšanas nodaļā būs jauna darba organizācija, pārveidojot to par slēgta tipa nodaļu ar nodalītām plānveida, akūto un infekciozo pacientu plūsmām.

Turpmāk nodaļā daudz kvalitatīvāk tiks nodrošināta pacientu šķirošana, jeb triāža, ar mērķi uzlabot pacientu drošību un paaugstināt medicīniskās palīdzības sniegšanas kvalitāti un savlaicīgumukā akūtiem pacientiem, kurus Uzņemšanas nodaļā nogādās neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi, tā pacientiem, kas Uzņemšanas nodaļā vērsīsies pašu spēkiem. Slimnīcas projektu vadītāja Santija Medvecka norāda, ka šādam risinājumam ir vairāki ieguvumi: „Pacienti, kurus slimnīcā nogādās ar operatīvajiem transportlīdzekļiem, turpmāk netiks pakļauti apkārtējās vides ietekmei un nenonāks citu pacientu redzeslokā. Savukārt pacientiem un viņu tuviniekiem, kuri paši devušies uz Uzņemšanas nodaļu, būs pieejama komfortabla uzgaidāmā telpa.”

Līdz ar Uzņemšanas nodaļas pārbūves darbu noslēgšanos, darbu atsāks Baby box.