Rēzeknē Krasta iela kļūs vēl zaļāka, nekā bija

Rēzeknē Krasta ielas rekonstrukcijas darbi visā tās garumā šobrīd norit pilnā sparā, un rēzeknieši jau ir pamanījuši, ka abās ielas pusēs vairākās vietās ir izcirsts zināms daudzums koku un krūmu.

Kā paskaidroja Attīstības pārvaldes vecākā projektu vadītāja Natālija Aleksejeva, tika izcirsti ļoti veci un slimi koki (pirms tam katrs koks tika apsekots) un tie koki, kuru dēļ nebūtu iespējams ievilkt inženiertehniskās komunikācijas un ierīkot trotuārus. Atgādināsim, ka Krasta iela posmā no ARPC “Zeimuļs” līdz Pulkveža Brieža ielai tiks bruģēta, šeit parādīsies trotuāri un apgaismojums. Tilta pie slimnīcas rajonā tiks ierīkota ērta atpūtas zona ar laivu piestātnēm, pikniku vietām, ģērbtuvēm un soliņiem. Vēl dažas atpūtas zonas parādīsies arī citos ielas posmos, piemēram, T-krustojuma rajonā ar Dzirnavu ielu, kur jau ir izcirsti krūmu biezokņi un tiek vākti atkritumi. Pavisam gar Krasta ielu, kas kļūs par daļu no promenādes gar upi līdz pat Olimpiskajam centram, būs uzstādīti 24 soliņi.

Šobrīd Rēzeknē notiek darbs pie apzaļumošanas stratēģijas, kas tostarp paredz arī atsevišķu zemesgabalu detalizētu apzaļumošanas plānu izstrādi. Krasta ielas zemesgabaliem arī tiks izstrādāti šādi detalizēti plāni ar ieteikumiem, kur un kādus kokus un krūmus stādīt. Krasta ielas rekonstrukcijas un apzaļumošanas darbus plānots pabeigt nākamā gada pavasarī. “Nevajag pārdzīvot, ka daļēji tika izcirsti koki un krūmi, jau nākamajā gadā atjaunotā Krasta iela kļūs ērtāka tās iedzīvotājiem, pievilcīgāka rēzekniešiem un pilsētas viesiem un, protams, zaļāka, nekā bija,” uzsvēra Natālija Aleksejeva.