Radīta vienota interneta platformā pārtikas tirgotājiem, kas nodrošina piegādi mājās

Lai cilvēki izvairītos no publisku vietu apmeklēšanas, radīta interneta platforma “produktupiegades.lv”, kas apkopo Latvijas pārtikas tirgotājus, kuri nodrošina piegādi uz mājām, aģentūru LETA informēja kustības “Pacel Latviju” pārstāvji.

Idejas autori skaidroja, ka saistībā ar ārkārtējo situāciju, kurā cilvēkiem nav ieteicam apmeklēt publiskas vietas, aizvien biežāk tiek meklēta iespēja iepirkties, neapmeklējot lielveikalus. Pašreiz interneta tiešsaistes iepirkšanos nodrošina arī lielākie tirdzniecības tīkli, taču piegādes netiek veiktas uz reģioniem, līdz ar to, lielāku popularitāti iegūst dažādi vietējie interneta veikali, kas spēj nodrošināt piegādi arī ārpus Rīgas.

Šī iemesla dēļ “Pacel Latviju” ir radījuši jaunu platformu “produktupiegades.lv”, kur tiek apkopoti gan interneta veikali, gan saimniecības, kas nodrošina preču piegādi ar pakomātu starpniecību, gan pievedot preci pie pašām mājas durvīm. Tādā veidā tiek nodrošināta kvalitatīva vietējā produkcija gan Rīgas iedzīvotājiem, gan reģionos dzīvojošajiem.

“Pacel Latviju” idejas autors un vietnes radītājs Jānis Rozītis pauda, ka, darbojoties ar dažādiem Latvijas pārtikas zīmoliem, secināts, ka nav vienas vietas, kur būtu apkopoti visi ražotāji, kas savu preci spēj piegādāt klientam. Īpaši aktuāli tas ir ne tikai rīdziniekiem, bet arī reģionos dzīvojošajiem.

Viņš skaidroja, ka mērķis ir panākt, lai sabiedrībai ir lielāka un ērtāka iespēja pirkt tieši Latvijā audzētu un ražotu pārtiku un atbalstīt vietējos lauksaimniekus un uzņēmējus. Turklāt tādā veidā šobrīd ir lielāka iespēja pasargāt sevi no inficēšanās ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, kā arī atbalstīt vietējos ražotājus un uzņēmējus, kuriem lielai daļai tiešā tirdzniecība veikalos un tirdziņos ir apstājusies.

Pašreiz vietne vēl ir izstrādes stadijā un gan saimniecības, gan tirdzniecības vietnes, kas atbilst prasībām, var aizpildīt pieteikuma formu mājas lapā, lai tiktu pievienoti kopējam sarakstam.