Par mums raksta LL: Iebilst pret finansējuma piešķiršanu tikai Pierīgas ceļiem

10.janvārī viesu mājā „Lejasmalas” notika satiksmes ministra Tāļa Linkaita un Latgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītāju diskusija. Sarunas galvenā tēma – plānošanas dokuments „Latvijas valsts ceļu tīkls 2020.-2040. gadam”.

Viena no šajā dokumentā iekļautajām prioritātēm – ātrgaitas valsts ceļi, kas ļautu iedzīvotājiem aizbraukt līdz Rīgas apvedceļam nepilnās divās stundās. Piemēram, Latgalē tas būs ceļš Daugavpils-Rīga un Rēzekne-Rīga, kur pēc kapitālas pārbūves pieļaujamais ātrums varētu būt 130 km/h, skaidroja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvis Mārtiņš Lazdovskis.

Latgales pašvaldību vadītāji gan izteica šaubas, jo vērtē, ka Eiropas Savienības finansējuma lauvastiesa tiks piešķirta ceļu projektiem pie Rīgas.

Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs bilda, ka minētajā dokumentā jāakcentē tie ceļi, kurus Latgales iedzīvotāji lieto ikdienā. Tomēr autobāņi jeb ātrgaitas ceļi nepieciešami uzņēmējiem un investoriem, uzsvēra Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs. Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lāčplēsis aicināja pabeigt valsts ceļa Daugavpils–Silene–Baltkrievijas robeža rekonstrukciju, bet Daugavpils novada domes priekšsēdētājs Arvīds Kucins jautāja par dzelzceļa elektrifikāciju.

Savukārt ministrs Tālis Linkaits informēja, ka ar 2020. un 2021. gadā ieplānotajiem valsts un reģionālo ceļu remontdarbiem var iepazīties SM mājaslapā un ka visi šie darbi tiks izpildīti par 98%.

Par šīm un citām satiksmes infrastruktūras aktualitātēm plašāk varēs lasīt piektdien Tāļa Linkaita intervijā.

Autors: Egita Terēze Jonāne