Luminor piešķir 4,05 miljonu eiro finansējumu zemnieku saimniecību grupai Latgalē

Luminor banka piešķīrusi 4,05 miljonu eiro finansējumu vienas ģimenes pārvaldībā esošai zemnieku saimniecību grupai – “Riekstiņi”, “Amatnieki” un Grano E SIA. Saimniecības atrodas Latgalē, Baltinavas novadā, un tās nodarbojas ar graudkopību, mežistrādi un bioloģisko lauksaimniecību.
No piešķirtā finansējuma 1,85 miljoni eiro ar Altum garantiju 1 miljona eiro apmērā paredzēti z/s “Riekstiņi” kaltes būvniecībai, 1,65 miljoni eiro – z/s “Riekstiņi” un “Amatnieki” saistību refinansēšanai, bet vēl 550 tūkstoši eiro piešķirti citām z/s “Riekstiņi” un SIA Grano E saimniecību vajadzībām.

“Neskatoties uz ārkārtas situācijas piedzīvošanu, lielākajai daļai lauksaimnieku darbs aktīvi turpinās. Luminor mērķis sniegt atbalstu dzīvotspējīgiem uzņēmumiem un ekonomikas attīstībai, tāpēc turpinām finansēt vietējos uzņēmumus, lai palīdzētu tiem augt. Priecājamies, ka varam atbalstīt uzņēmīgai Latgales ģimenei piederošas saimniecības, kas aktīvi turpina strādāt un attīstīties,” saka Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja.

Z/s “Riekstiņi” īpašnieks Guntars Bartkevičs stāsta:”Kā tuvākie un prioritārākie saimniecības mērķi ir ražošanas efektivitātes un kvalitātes uzlabošana, izmantojot jaunākās augkopības produkcijas audzēšanas un novākšanas tehnoloģijas. Kā būtisks 2020. gada mērķis ir pabeigt graudu pirmapstrādes un uzglabāšanas kompleksa būvniecību. Ik gadu, palielinoties ražošanas apjomiem un augkopības produkcijas daudzveidībai, šī ir ļoti nozīmīga investīcija turpmākajai saimniecības darbībai. Graudu pirmapstrādes un uzglabāšanas komplekss ļaus vēl efektīvāk palielināt ražošanas apjomus un radīt optimālus augkopības produkcijas uzglabāšanas apstākļus, nodrošinot iespēju atsevišķi uzglabāt sertificētu sēklu, bioloģisko augkopības produkciju un konvencionālo augkopības produkciju. Kā arī sniegs tādus ieguvumus kā: ātrāka graudaugu kulšana; labāka graudaugu kvalitāte un augstāka cena par iegūto produkciju; samazinātas loģistikas izmaksas un fleksiblāks transportēšanas laiks, un iespēja sniegt pakalpojumus “Trader” firmām.”

Par Z/s “Riekstiņi”
ZS „Riekstiņi” dibināta 1992.gadā un specializējas graudkopībā, audzējot kviešus, rapsi, lauka pupas,sējas zirņus, rudzus, griķus, miežus un auzas.

Par Luminor
Luminor ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijas valstīs ar 924 000 klientu, 2 500 darbiniekiem, 16% tirgus daļu noguldījumos un 18% tirgus daļu kreditēšanā 2020. gada pirmā ceturkšņa beigās. Luminor pašu kapitāls sastāda 1.6 miljardus eiro, pirmā līmeņa pamata kapitāla rādītājam (CET1) sasniedzot 20,5%. Vairāk informācijas www.luminor.lv


Papildu informācija: Inese Kronberga, Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja, Tālr.: 29215409, E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com