LSM: Olimpiskā centra arēnu Rēzeknē plāno atklāt augusta beigās

Pandēmija nav ietekmējusi būvniecību topošajā daudzfunkcionālajā sporta ēkā Rēzeknē. Jauno vērienīgo sporta infrastruktūras objektu, kurā atradīsies daudzfunkcionālā zāle un ledus arēna, plāno atklāt jau augusta beigās. Būvniecības darbi tajā tika uzsākti pirms trim gadiem. Arēnas kopējās būvniecības izmaksas ir 17 miljoni eiro.

“Olimpiskā centra Rēzekne” arēnas būvniecība virzās finiša taisnē. Arēna ir projekta trešais posms, jo sporta komplekss sastāv no jau izveidotā mākslīgā seguma futbola laukuma un tribīnēm, viesnīcas un atklātā peldbaseina.

“Pilnā sparā notiek būvniecības darbi, visi apdares, labiekārtošanas darbi. Šeit mums ir paredzēta multifunkcionālā zāle; volejbolam, basketbolam, tenisam, futbolam, gan arī mēs izmantosim lielo zāli lielām sacensībām un treniņiem, gan divas mazās zāles, kur varētu būt gan treniņi, gan sacensības. Kopumā būs gandrīz 11 tūkstoši kvadrātmetru, tā ir ēkas kopējā platība,” objektu izrādīja SIA “Olimpiskais centrs Rēzekne” valdes locekle Jekaterina Meirāne.

Multifunkcionālo zāli ar speciālu aizkaru varēs sadalīt pēc vajadzīgo sporta aktivitāšu un pasākumu lieluma. Otrajā stāvā atradīsies trenažieru un aerobikas zāle. Savukārt ēkas otrajā blokā būs ledus halle.

“Tagad mēs esam ledus laukumā, šajā pusē mums ir paredzētas tribīnes 529 vietām, hokeja laukums paredzēts gan hokejam, gan daiļslidošanai, gan publiskajai slidošanai, mums būs dienas, kad cilvēki varēs atnākt un izmantot publiskajai slidošanai ledus laukumu,” stāstīja Meirāne.

Augusta sākumā ir plānots ieklāt ledu, pagaidām jāteic, ka viena zāle no otras vizuāli daudz neatšķiras.

Olimpiskā centra arēnas kopējās būvniecības izmaksas ir 17 miljoni eiro.

“Valsts mums piešķīra dotāciju, 1,3 miljonus – 2019. gadā,  2017. gadā 900 000, vidēji gādā vienam miljonam pāri – tas ir finansējums, kas tika piešķirts no valsts, pārējais ir pašvaldības finansējums caur aizņēmumu. Tas ir pilsētai, nacionālās nozīmes centram būtiski, jo mēs šobrīd esam vienīgā pilsēta, kur tādas infrastruktūras nav, jo Daugavpilī, Valmierā ir, ļoti labi attīstās;  Liepāja, Ventspils, Jelgava, Rīga – visiem ir,” stāstīja Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Aleksejs Stecs.

Šobrīd tiek plānots, ka olimpiskā centra arēnā, neskaitot sporta inventāra veikalu, kas tiks nodots nomniekam, būs nepieciešami ap 30 darbinieku. Šis laiks, atklājot tik vērienīgu objektu, nav vienkāršs, nezinot, kā, uzsākot darbību rudenī, varēs notikt sporta aktivitātes.

“Tāda veida krīzes situācijas, pirmkārt, nav prognozējamas, protams, tas ir papildu slogs, bet viss ir atkarīgs no tā, kā darbs tiks organizēts olimpiskajā centrā, jo pieprasījums ir; tas neskar tikai Rēzeknes iedzīvotājus, šinī gadījumā mēs runājam par federācijām, kuras izteica vēlmi strādāt kopā ar olimpisko centru, organizējot nometnes, sacensības,” norādīja Stecs.

Olimpiskā centra arēnu plānots atklāt 22. augustā, kā saka būvnieks, vēl atlikuši ap 15% nepabeigtu darbu.

Autori: Lāsma Zute (Latvijas Radio studija Latgalē)