LIAA Biznesa inkubatoru uzņēmumi sagatavojuši īpašu piedāvājumu svētku laikam

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) 13 biznesa inkubatoros darbojas 435 jaunie uzņēmumi, kuri šogad līdz decembra vidum strādājuši ar 40,2 miljonu apgrozījumu. Kopējā eksporta vērtība šiem uzņēmumiem sasniedza 20,5 miljonus eiro. Jāuzsver, ka nodokļos šie uzņēmumi samaksājuši 5,8 miljonus eiro, kamēr šogad atbalsta grantos izmaksātā summa ir 1,4 miljoni eiro.

 “Mēs redzam, ka jau šobrīd, vēl esot attīstības stadijā, inkubatoru uzņēmumi spēj nest ievērojami lielāku atdevi nodokļu nomaksā, nekā viņi saņem atbalsta grantos. Tas ir apliecinājums, ka pārdomātas investīcijas jauno uzņēmumu attīstībā ne vien pilnībā atpelnās, bet spēj ģenerēt arī papildus ienākumus valsts budžetā,” tā LIAA Biznesa inkubatoru departamenta direktore Laura Očagova, piebilstot, ka  inkubatoru uzņēmumi arī šogad radījuši daudzus inovatīvus un eksportspējīgus produktus, kas aktuāli gada nogalē. Unikālas garšas, inovatīvs izpildījums, klasiskas vērtības – tie visi ir Latvijā radīti un LIAA biznesa inkubatoros attīstīti produkti, kas būs noderīgi ikvienam svētku galdam vai lieliska ideja skaistai dāvanai!

Iepazīt kustību ar Immerman Woodworks

Immerman Woodworks radītais līdzsvara slēpjritenis WIU var kļūt par pirmo pārvietošanās līdzekli bērna dzīvē. Konstrukcijas vienkāršība un lietošanas veids ļauj WIU izmantot no agrīna vecuma. Liekta koka dabiskā amortizācija nodrošina saudzīgas kustības mugurkaulam, pārvarot reljefu. Slēpju platums nodrošina lielāku stabilitāti nekā skrejritenim. Stūres pagriešanas leņķis ir ierobežots, tādējādi padarot neiespējamus asus pagriezienus un to radītos kritienus. Slēpjritenim ir maināms augstums, tā konstrukcija ir vienkārša, un kopšana ir viegla.

Balansa dēlis līdzsvara izkopšanai

Uzņēmums Balansa dēlis piedāvā saviem klientiem kvalitatīvus balansa dēļus divos izmēros un dažādos dizainos. Ikviens izgatavotais dēlis ir 100% roku darbs, kas veidots ar lielu mīlestību. Uzņēmuma komanda vienmēr ir pretimnākoša klientu idejām un vajadzībām, un cenšas tās realizēt pēc iespējas īsākā laikā, saglabājot preces kvalitāti. Balansa dēlis ir ideāli piemērots attālināta darba starplaikā, līdzsvara izjūtas izkopšanai, snovošanas vai sērfošanas sezonas sagaidīšanai.

Uzposties svētkiem ar PataTaTa

Zīmols PataTaTa piedāvā bohēmiska stila svētku apģērbus mazām meitenēm no tikko dzimušām līdz 6 gadu vecumam. Rūpīgs roku darbs, karaliska kvalitāte un unikāls dizains – šīs īpašības saskatīsiet PataTaTa radītajos apģērbos. Īpašas detaļas – lielas bantes, kruzuļi, mežģīnes un interesanti piegriezumi padara PataTaTa apģērbus fotogēniskus. PataTaTa zīmols rada apģērbus un aksesuārus īpašiem dzīves notikumiem – bērniņam, dodoties mājās no dzemdību nama, pirmajai fotosesijai, kāzām, kristībām, pirmajai dzimšanas dienai un vēl un vēl, jo svētki pirmajos dzīves gados ir tik nozīmīgi!

Mācīšanās prieks pašiem mazākajiem – Burtiņš

Zīmola Little Wil radītā trauku kolekcija BURTIŅŠ ir personalizēti trauki bērniem, kuriem uz malas sasēdusi burtiņu rinda. Zīmols rada, lai kļūtu par bērnu labāko bērnības draugu. Lai zem putras kāds vienmēr viņu gaida un lai ēšanas prieks ir liels. BURTIŅŠ traukus iespējams personalizēt ar jebkādu vārdu un jebkuru alfabētu! No dotajām krāsām un ilustrācijām mazais izvēlas pats savu trauku izskatu.

Sapņu būve mazajiem prinčiem un princesēm – Avenelza

Uzņēmums Avenelza radītās leļļu mājas iepriecinās ikvienu mazo princesi un princi. Uzņēmums izgatavo koka saplākšņa spēļu mājas un to aksesuārus. Mazajām dāmām piedāvājumā leļļu māja, savukārt puišiem piedāvājumā ir ugunsdzēsēju depo.

Piecu zvaigžņu stils – Five Stars Cap

Uzņēmuma pamatvērtības ir stils, radošums, kvalitāte, brīvība un unikalitāte. Tās caurvij ikvienu individuāli izstrādāto cepuri no skices līdz pat gatavam produktam, pielāgojot to klienta personībai un vajadzībām. Five Stars Cap cepure – tā ir iespēja paust savus uzskatus, vērtības, mērķus, piederību, nodarbošanos, vaļaspriekus un daudz ko citu. Cepure var būt arī sporta vai uzņēmuma komandas simbols vai vienkārši lieliska korporatīvā dāvana.

Gaumīgi un prātīgi darinātas somas – MIZO

Zīmols MIZO ražo funkcionālas somas un mugursomas, kā galveno izejmateriālu izvēloties vaskotu kokvilnas audumu. Izvēlētais materiāls ir izcila alternatīva tradicionālajam poliestera audumam, ko izmanto somu ražošana. Vaskojums atgrūž ūdeni, ir abrazīvs un atjaunojams, un tieši tā atjaunojamība ļauj pagarināt vienas somas dzīves ciklu vairākas reizes. MIZO mērķis ir mazināt somas ekoloģisko pēdas nospiedumu modes industrijā. Vietējā ražošana, kvalitatīvs darbs un atsaucīga komunikācija ir tikai dažas no zīmola vērtībām, kas rezultējas ilgtspējīgā un kvalitatīvā produktā.

Cepure kā vērtība un elegances ikona – Kasher Bloom

Kasher Bloom ir jauns un progresīvs cepuru zīmols, kas radīts Latvijā. Kasher Bloom veido cepures pēc individuāla pasūtījuma un specializējas cepuru izšūšanā. Cepures ir rūpīgs roku darbs, kas sevī apvieno augstākās kvalitātes materiālus – vilnu, pērles, kristālus, spalvas un citus materiālus, līdz ar to Kasher Bloom klients ir ikviens cilvēks ar augstām kvalitātes prasībām un vēlmi izcelt savu personību arī apģērbā un aksesuāros.

Latvijas porcelāna smalkums – Rozenthal jewelry

Zīmola Rozenthal jewelry radītās porcelāna rotaslietas raksturo smalks roku darbs, pārdomātas krāsu spēles un elegantas formas, kas piešķir porcelānam citu dimensiju. Rozenthal jewelry rotaslietu pamatā ir dizaineres Madaras Rozentāles desmit gados iegūtās zināšanas par keramiskajiem materiāliem un dažādām to apstrādes tehnoloģijām. Rotaslietu krāsu toņi iegūti, eksperimentējot ar pigmentiem un oksīdiem, kuri uzklāti uz porcelāna. Katra rota tiek individuāli apgleznota ar augstvērtīgu 24k zelta pārklājumu, rotās izmantota 14k zelta vai sudraba furnitūru no ASV. Visas Rozenthal jewelry rotas ir roku darbs, kas radīts zīmola studijā Rīgā.

Bišu vērtības ikdienas labsajūtai – Apimi

Māsas Madara un Ieva, iedvesmojoties no tēva saimniecībā esošajām bitēm un bišu produktu īpašībām, radījušas zīmolu Apimi. Klientiem tiek piedāvāti dabīgie kosmētikas līdzekļi – veselību veicinoši produkti, kas satur no bišu produktiem iegūtas bioloģiski aktīvās vielas. Kopš darbības uzsākšanas 2019. gada rudenī klientiem tiek piedāvāti dažādi produkti – sildošās aplikācijas, roku, sejas un pēdu krēmi, propolisa un lūpu balzami, spīdumi.

Dabas vērtību radīts skaistums – Almavera

Almavera ir holistiskas un dabīgas augu eļļas, pilna auga ādas kopšana dabīgi veselīgai ādai un skaistumam. 100% dabīgas, ekoloģiskas, nerafinētas, auksti spiestas, īpaši izraudzītas augu eļļas un pilna auga devums ādai. Vienkāršojot ādas kopšanas soļus uz dažiem, augstākās kvalitātes, ekoloģiskiem, nerafinētiem, pilna augu ādas kopšanas produktiem, var radīt brīnumus ādas līdzsvara un skaistuma atgūšanā. Produkti tiek izstrādāti maigas, bet efektīvas ādas kopšanas soļiem, kas nāk no tūkstošiem gadu senas vēstures, un kas tiek pasniegti mūsdienīgā veidā.

Priežu čiekuru spēks veselībai – Mītavas čiekurs

Mītavas čiekurs piedāvā augstvērtīgus priežu čiekuru produktus imunitātes stiprināšanai un ir palīgs cīņā ar augšējo elpceļu slimībām. Dažādi sīrupi, čiekuri sīrupā, zaptes ar medu un ogām, kā arī čiekuru-kadiķogu ledenes ar dažādām ogām un daudz citi dabīgu izejvielu produkti, kas garšos visai ģimenei.

Jaunu apvāršņu atklājējiem – Pesto.lv

Pesto.lv ir stāsts par jaunu garšu meklētājiem ēst gatavošanas pasaulē, kas ar dabīgām un rūpīgi izmeklētām sastāvdaļām ir radījuši dažādu ēdienu piedevas. Daži no uzņēmuma populārākajiem produktiem ir izcilais bazilika pesto, pesto vegāniem, kā arī tomātu zoste jeb mērce Tomzo, kas radīta pēc īpašas receptes. Mērces ir izcils papildinājums gan ikdienas, gan svētku maltītēm, kuru spēs novērtēt gan ēdienu entuziasti, gan īsti gardēži. Pesto.lv – piešķir ēdienam garšu!

Latvijā radītu saldumu cienītājiem – Sweet Deco

Sweet Deco ir mājīga ekskluzīvu konfekšu ražotne, kurā ar lielu mīlestību tiek radītas izsmalcinātas šokolādes konfektes – ar eksotiskiem ogu un augļu pildījumiem, ziediem, marcipānu un zeltu. Katra šeit tapusī konfekte ir garšīgs piedzīvojums, ko savām rokām radījuši Sweet Deco meistari.

Stipri dzērieni ar stilu – Varaklanu

Uzņēmuma Brovar radītie stiprie alkoholiskie dzērieni Varaklanu piedāvā četru garšu dzērienus, kas top mazā alkohola ražotnē Varakļānos. Galvenā vērtība ir rūpīgs roku darbs un dabīgi produkti, kuriem netiek piejaukti sīrupi vai krāsvielas, visi dzērieni ir divkārši destilēti un filtrēti. Dzēriens Varaklanu Ozols tiek izturēts ozolkoka mucā, pārējie produkti noturēti uz augļiem un ogām.

Zāļu tējas labsajūtai – Plūkt

Plūkt ir premium klases ziemeļu augu tēju zīmols, kas radījis Ziemeļeiropas alternatīvu melnās un zaļās tējas produktiem, nesaturot kofeīnu un tanīnu. Sortimentā ir 11 veidu mono tējas un 4 NORDIC līnijas produkti. Viena no uzņēmuma inovācijām ir dabai draudzīgie tējas maisiņi, kas ir kompostējami 30 līdz 60 dienu laikā, samazinot piesārņojumu. PLŪKT tējas baudīšana ir mūsdienīgs un veselīgs ikdienas rituāls.

 Veselīgs uzturs mājas mīlulim – Ķepa Raw Food

Ķepa Raw Food ir ģimenes uzņēmums, kas tapa 2019. gada pavasarī ar mērķi palīdzēt ģimenes mīlulim Cane Corso sunim Koram – veselības dēļ mainīt uztura principus un tapt par svaigēdāju.

No vēlmes nodrošināt laimīga suņa mūžu dzima uzņēmums, kas šodien piepilda uztura grozu BARF uztura filozofijas atbalstītājiem – svaigēdājiem.

Eleganti dizaina elementi mājas birojā – Sensuous nature

SENSUOUS Nature rada un ražo betona dizaina priekšmetus mājām, dārzam un publiskajai videi – no svečturiem un bļodām, līdz lielizmēra puķu podiem un puķu kastēm. Tie ir ilgtspējīgi, ar rokām radīti priekšmeti, kas ir patīkami pieskārienam, skaisti noveco, ir atjaunojami un dzīvo mūžīgi. Papildus savām kolekcijām uzņēmums pēc individuāla pasūtījuma izstrādā dizaina risinājumus interjera dizaineriem, arhitektiem, daiļdārzniekiem un ainavu arhitektiem, kā arī uzņēmējiem, kas vēlas sevi prezentēt neierastā veidā.

Ikdienas mājas uzdevumu palīgs – Penguin Stories

Uzņēmums Penguin Stories piedāvā magnētiskus ledusskapja plānotājus. Lieliska dāvana ikvienam, kuram patīk organizēt ģimenes ikdienu. Lieti noderēs, arī domājot par savām Jaunā gada apņemšanām! Tie piemēroti individuālai vai kopīgai laika plānošanai un ikdienas organizēšanai.

Dabīga lina tekstils mājoklim – Ecocon Linen

Uzņēmuma Maridii sirdslieta ir lina izstrādājumu ražošana ar zīmolu Ecocon Linen. Tā radītā lina izstrādājumu daudzveidība ir redzama uzņēmuma ražotajās somās, priekšautos, virtuves un pirts dvieļos, galdautos, salvetēs, dekoratīvajos spilvenos, plediņos un pārklājos. Lins ir viens no dabīgākajiem materiāliem gan apģērba, gan tekstila ražošanā, tas piestāv ikvienā interjerā.

LIAA Biznesa inkubatori sniedz atbalstu uzņēmumiem, kuri izstrādājuši inovatīvus produktus vai pakalpojumus un vēlas attīstīt savu uzņēmējdarbību. Latvijā darbojas 13 LIAA biznesa inkubatori un 3 biznesa inkubatoru atbalsta vienības, kuru darbību finansē ERAF projektā “Reģionālie biznesa inkubatori un radošo industriju inkubators” un Latvijas Republika.

Papildu informācija: LIAA Komunikācijas un informācijas departamentā, Tālrunis: +371 29725674, E-pasts: prese@liaa.gov.lv