Latvijas valsts budžeta finansētā programma “Mazākumtautību un latviešu jauniešu sadarbības programma”

Sabiedrības integrācijas fonds izsludina atklātu projektu konkursu programmas „Mazākumtautību un latviešu jauniešu sadarbības programma” ietvaros, kas tiek finansēts no Sabiedrības integrācijas fondam piešķirtajiem valsts budžeta dotācijas līdzekļiem.

Programmas “Mazākumtautību un latviešu jauniešu sadarbības programma” (turpmāk – programma”) mērķis ir veicināt Latvijā dzīvojošo mazākumtautību un latviešu jauniešu dialoga attīstību un sadarbību, kā arī sekmēt mazākumtautību jauniešu līdzdalību pilsoniskās sabiedrības veidošanā, sekmēt kultūras mantojuma apzināšanu, piederības sajūtu Latvijai un kopīgu izpratni par kultūras un vēstures jautājumiem.

Programmas ietvaros atbalstāmi mazākumtautību un latviešu skolu jauniešu sadarbības projekti, kas vērsti uz kopīgu vērtību apzināšanu un kopšanu, vienotas vēstures izpratnes veidošanu, Latvijas sabiedrisko un politisko procesu izpratni un analīzi.

Programmas mērķa grupa ir mazākumtautību un latviešu valodas plūsmas skolu jaunieši, nodrošinot, ka projektu aktivitātēs vienlaikus piedalās vienāds skaits mazākumtautību un latviešu jauniešu (50% / 50%) no pēc iespējas vairāk skolām.

Netiešā mērķa grupa ir projektu aktivitātēs iesaistīto jauniešu vecāki, aizbildņi un pedagogi.

Programmas ietvaros plānots atbalstīt vismaz sešus jauniešu starpetniskās sadarbības projektus, iesaistot tajos vismaz 150 mazākumtautību un tikpat latviešu skolu jauniešus, veicinot vienotu Latvijas vēstures, kultūras un politisko norišu izpratni.

Kopējais 2020.gadā programmas ietvaros projektiem pieejamais finansējums ir 31 303,00 EUR no Sabiedrības integrācijas fondam piešķirtajiem valsts budžeta dotācijas līdzekļiem.

Projektus var iesniegt Latvijas Republikā reģistrētas mazākumtautību biedrības un nodibinājumi, kuras atbilst Biedrību un nodibinājumu likumā noteiktajām prasībām un kuru statūtos noteiktais primārais darbības mērķis ir konkrētās mazākumtautības interešu pārstāvība un/vai starpkultūru dialoga attīstība, (turpmāk – mazākumtautību NVO), kas darbojas ar bērniem un jauniešiem, t.sk. mazākumtautību skolās.

Papildus projekta sadarbības partneri var būt:
– Latvijas Republikā reģistrētas izglītības iestādes – gan latviešu, gan mazākumtautību skolas;
– valsts un pašvaldību iestādes, t.sk. muzeji un arhīvi.

Programmas „Mazākumtautību un latviešu jauniešu sadarbības programma” konkursa nolikums un projekta pieteikuma veidlapa pieejama Sabiedrības integrācijas fonda mājas lapā internetā www.sif.gov.lv.

Projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2020.gada 13.marts (saņemšanas datums SIF).

Projektu pieteikumus var iesniegt:
personīgi vai pa pastu (līdz plkst. 16.00) Sabiedrības integrācijas fondā, adrese Aspazijas bulvāris 24 (3.stāvs), Rīgā, LV-1050 (vienā oriģināleksemplārā ar pievienotu elektronisko versiju datu nesējā);
elektroniska dokumenta formā, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu, sūtot uz e-pasta adresi: sadarbiba@sif.gov.lv.

Jautājumus par projektu pieteikumu sagatavošanu lūdzam sūtīt pa e-pastu uz adresi konkursi@sif.gov.lv, norādot atsauci uz šo projektu konkursu.

DOKUMENTI