Latgalīši Reigā brauc! Noc iz Latgaļu tiergu – amatnīku dorbi, latgaļu iedīni i muzika

Šoruden vēl iespēja sajust Latgali savās sirdīs atnākot uz Kalnciema Kvartālu!

Latgales plānošanas reģions sadarbībā ar biedrību “Latgales Tematiskie ciemi” 2020. gada 17. oktobrī no plkst. 10.00 līdz 16.00 Rīgā Kalnciema tirdziņā iepazīstinās rīdziniekus un Rīgas viesus ar latgaļu ceļojošo tirgu. Visas dienas garumā radošas izklaides  ģimenēm – amatnieku darbošanās ar mālu, radošās darbnīcas klūgu pīšanā, karošu grebšanā,  pirts škrubīšu izgatavošanā, konkursi ar amatnieku balvām, ātrie latgaļu valodas kursi un vēl daudz kas cits…..

Priecēs latgaliešu tautas mūzika jauniešu kapella “Augusti” izpildījumā, latgaļu sarunu valoda un latgaļu dzīvesprieks. To visu dienas garumā kopā saturēs mūziķis, aktieris, TV programmu vadītājs, Latgalē (un ne tikai) populārais, dzīvespriecīgais Oskars Bērziņš.

Apmeklētāji varēs iegādāties Latgales lauku labumus: smaržīgu, uz kļavu lapām un klona ceptu rupjmaizi, lauku sievu sietu mājas sieru, kūpinātu gaļu, mājas desas un speķi, medus un vaska izstrādājumus, zāļu tējas, zieddares ziedu kosmētiku un papildu tam visam –  baudīt viesmīlīgu un omulīgu gaisotni kā Latgalē!

Būs iespēja iepazīties ar tūrisma piedāvājumu Latgalē un tematiskajiem pasākumiem  Latgales tematiskajos ciemos, iegūt ceļošanai noderīgu informāciju par visiem Latgales novadiem.

 Gaidīsim –  ar mīlestību no Latgales! Lai Dieviņš dod labu laiku un cilvēkus!