Latgales Centrālā bibliotēka ir ieguvusi Latvijas Bibliotekāru biedrības Gada bibliotēkas balvu

Latgales Centrālā bibliotēka ir ieguvusi Latvijas Bibliotekāru biedrības Gada bibliotēkas balvu, kuru piešķir par izciliem sasniegumiem bibliotēku nozarē.

Jau ilgus gadus Latgales Centrālā bibliotēka virzās uz mērķi kļūt par mūsdienīgu un inovatīvu kultūrizglītības iestādi, kas nodrošina iedzīvotājiem augstvērtīgus informacionālos pakalpojumus, daudzveidīgas mācīšanās un pētniecības iespējas, kā arī aizraujošu un saturīgu brīvā laika pavadīšanu. 2019. gadā sasniegtais ir devis pārliecību – mainoties laikam līdzi un ieviešot jaunus pakalpojumus un risinājumus, bibliotēka nezaudē savu identitāti, bet attīstās kā uz sabiedrības interesēm un vajadzībām orientēta iestāde.
2019. gadā Latgales Centrālā bibliotēka veiksmīgi realizēja Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projektu “Network-Digihubs”. Rezultātā bibliotēkā tika atklāts Ģimenes digitālo aktivitāšu centrs, kur ikviens var saistoši pavadīt brīvo laiku, izmantojot inovatīvus digitālo tehnoloģiju risinājumus atpūtai, mācībām, izklaidei. Centra atvēršana būtiski uzlaboja bibliotēkas materiāli tehnisko nodrošinājumu, piesaistīja jaunus lietotājus, sekmēja bibliotēkas atpazīstamību un popularitāti.

Vērtējot Latgales Centrālās bibliotēkas sniegumu, Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska atzīmē:

“Daugavpils reģiona kultūrtelpā Latgales Centrālā bibliotēka apliecina sevi kā jaudīgu un meklējošu kultūras, izglītības un informācijas iestādi, kas savā pieejā veiksmīgi savieno tradīciju saglabāšanas un inovāciju virzīšanas uzdevumus.”

Savukārt Daugavpils pilsētas pašvaldības Tūrisma attīstības un informācijas aģentūras direktore Ilona Maksimčika uzsver:

“Latgales Centrālā bibliotēka ievieš un piedāvā jaunus un inovatīvus pakalpojumus. 2019. gadā tika pabeigts darbs pie vērienīga Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekta, kā rezultātā Daugavpilī tika atklāts Ģimenes digitālo aktivitāšu centrs. Tas jau šobrīd ir kļuvis par tūristu iemīļotu apskates objektu.”

Latgales Centrālā bibliotēka pateicas Latvijas Bibliotekāru biedrībai par uzticības balsojumu un paveiktā darba novērtējumu. Pateicamies par atbalstu arī visiem mūsu lasītājiem, bibliotēkas draugiem un atbalstītājiem, daudzajiem sekotājiem sociālajos tīklos, uzticamajiem projektu partneriem un, protams, Daugavpils pilsētas pašvaldībai, kura finansē mūsu darbību.

Gada bibliotēkas balvu piešķir Latvijas Bibliotekāru biedrība, ik gadu atzīmējot valstī aktīvāko un sekmīgāko publisko bibliotēku, kas piedāvā kvalitatīvus un inovatīvus pakalpojumus, īsteno oriģinālus projektus, veiksmīgi sadarbojas ar plašu partneru loku, kā arī iedvesmo citas Latvijas bibliotēkas un bibliotekāro sabiedrību kopumā jauniem centieniem un sasniegumiem.

Informāciju sagatavoja: LCB sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Gedžūne, 65476345, inga.gedzune@lcb.lv