Iznācis jaunais A 12 žurnāls

Haralds Saušs
Foto: Evija Pušmucāne

Jaunajā “A12” žurnālā lasiet par augstus sasniegumus Latvijā un ārpus tās robežām guvušo pavāru HARALDU SAUŠU. 

Haralds Saušs: “Mans ieteikums ir būt mierīgākiem, atbrīvotākiem virtuvē, nevadīties pēc vienas receptes – lai nav kā zirga iemaukti, kas uzlikti, – ir nolikts viens kaut kas pretī un tu izmanto tikai to. Bet izpaudies! Jo gatavojam mēs ar emocijām. Ja aizgājāt uz veikalu pēc vistas, bet vistas nebija, nevajag uzreiz bēdāties, nopērciet zivi, atnesiet to uz mājām un izdomājiet, ko ar to zivi izdarīt, eksperimentējiet. Tas ir tas labākais virtuvē, ka nav ikdienas rutīnas, bet ka var eksperimentēt ar visu, kas jums ir. Paņemiet apelsīnu vai citronu, paņemiet raudeni vai dilli, jūs varat izmantot ļoti daudzus un dažādus produktus. Un vienmēr, kā Mārtiņš Rītiņš teica: ja mājās nekā nav, paņem lasi! Un mājās tā visu laiku ir: šķiet, ka nekā nav, bet, ja esi atvērts jaunām idejām un iespaidiem, atradīsi tik daudz dažādu detaļu, ko vari pagatavot un tā radīt pats sev kaut ko jaunu.”