Izdota “Latgales pavārgrāmata”
Krāslavas novada dome sadarbībā ar biedrību “Latgales kulinārā mantojuma centrs” ir izdevusi “ ”, kurā apkopotas Latgales reģiona un Krāslavas novada tradicionālo ēdienu un dzērienu receptes. Pavārgrāmata sastāv no divām daļām. Pirmajā daļā iekļautas Latgales vietējo ēdienu receptes, bet otrajā daļā – Krāslavas novadā vēsturiski dzīvojošo tautību – latviešu, poļu, ebreju, krievu un baltkrievu – nacionālās virtuves receptes un fotoattēli.
Kulinārijas māksla ir daļa no katra reģiona unikālā kultūrvēstures mantojuma un atšķirīgās identitātes, viens no instrumentiem vietas pozitīva tēla veidošanai. Ēdiens un kulinārais mantojums ir svarīgs jebkurai mērķauditorijai tūrismā. Tāpēc, izdodot pavārgrāmatu, autori paredz, ka tā ne tikai sekmēs Latgales reģiona un Krāslavas novada kultūras tradīcīju sargāšanu, bet arī popularizēs reģionu kā gastronomiskā tūrisma galamērķi.
Grāmatu plānots nodod Latgales kulinārā mantojuma tīkla biedriem, ēdināšanas nozares uzņēmumiem, pašvaldībām un Tūrisma informācijas centriem, kā arī Latgales reģiona bibliotēkām, ēdināšanas jomas arodskolām, projekta BELLA CULTURE sadarbības partneriem un recepšu teicējiem.
“Latgales pavārgrāmata” pieejama arī e-versijā un tiks publicēta pašvaldības interneta vietnē vispārējai pieejamībai.
“Latgales pavārgrāmata” ir izdota projekta “Kulinārā mantojuma un tradicionālo amatniecības prasmju saglabāšana un popularizēšana” (ENI-LLB-1-016) jeb BELLA CULTURE ietvaros.
Šo projektu finansē Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programma Eiropas kaimiņattiecību instrumenta ietvaros 2014.-2020.gadam. Kopējās projekta izmaksas ir 792 657,69 EUR, ES atbalsts (90%) – 713 391,92 EUR.Programmas tīmekļa vietne www.eni-cbc.eu/llb.
Par šīs publikācijas saturu pilnībā atbild Krāslavas novada dome un tas nekādos apstākļos nav uzskatāms par Eiropas Savienības oficiālo nostāju.
Informāciju sagatavoja: Laila Vilmane, projekta vadītāja