Investors Daugavpilī, radot desmitiem darbavietas, uzsāks izgatavot kabeļus satelītsakaru industrijai

Aprīļa beigās Būvniecības valsts kontroles biroja speciālisti apmeklēja Daugavpili, lai sniegtu atzinumu par ražošanas telpu Mendeļejeva ielā 5 gatavību nodošanai ekspluatācijā. Pozitīvs lēmums bija saņemts maija sākumā, un drīzumā te sāks darboties  SIA “Axon Cable” paplašinātā ražotne, kas sniegs pilsētai vairākus desmitus jaunu darba vietu.

Aptuveni 1000 m2 plašās ražošanas  telpas uzbūvētas Ziemeļu rūpnieciskās zonas revitalizācijas projekta ietvaros. Šis ir pirmais tāda veida projekts Daugavpilī, kad pašvaldība uzbūvē objektu, un pēc tam izsoles kārtā nodod to lietošanā privātajam investoram.  Saskaņā ar izsoles noteikumiem, uzņēmējam, kurš ieguvis nomas tiesības, jārada vairāki desmiti jaunu darba vietu un jāveic ievērojamas investīcijas ražošanā.

SIA „Axon Cable” pārstāvji stāsta, ka šeit plāno darboties divos virzienos: ražot produkciju mašīnbūvniecības nozarei, piegādājot to uz pazīstamo Eiropas zīmolu auto rūpnīcām, kā arī izgatavot kabeļus satelītsakaru industrijai. Jaunās iekārtas jau ir iepirktas un dažu mēnešu laikā tās uzstādīs telpās, kurās varēs  uzsākt darbu vairāk nekā 60 darbinieki. Uzņēmuma vadība atzīst, ka pretimnākoša attieksme un racionāli ierosinājumi no pašvaldības vadības puses ir labs stimuls un atbalsts ražotnes paplašināšanai un darbavietu radīšanai.

Pašlaik tiek izstrādāti arī citi projekti, kuru galvenais mērķis ir revitalizēt rūpnieciskās teritorijas un sekmēt stabilu un nopietnu uzņēmumu veidošanos un darbību, piesaistot finansējumu no specializētām valsts programmām un  struktūrfondu līdzekļiem. Tiek gatavota tehniskā dokumentācija lielai ražošanas telpai, kura būs orientēta uz metālapstrādi.

 

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.