Gors savu septiņu gadu dzimšanas dienu svin ar pagalmu mūzikas nedēļu

Foto: Andrejs Vasjukevičs/Latgales vēstniecība GORS

Maija beigās būs tieši septiņi gadi kopš Latgales vēstniecības GORS atklāšanas 2013. gadā. Lai šajā laikā atgādinātu par svētkiem gan sev, gan rēzekniešiem, GORS šonedēļ sarūpējis piecus pārsteiguma koncertus. Koncertus darbadienu vakaros un sestdienas rītā dažādos Rēzeknes mikrorajonu pagalmos sniegs pūšamo instrumentu orķestris “Rēzekne”, kas gandrīz septiņus gadus ir arī GORS komandas daļa.

Latgales vēstniecības GORS vadītāja Diāna Zirniņa par gaidāmajiem koncertiem stāsta: “Ideja par pārsteiguma koncertiem māju pagalmos, lai iepriecinātu rēzekniešus, GORS komandai radās jau pirms kāda laika, tādēļ, gaidot svētku nedēļu, lielu prieku rada veiksmīgā pagalmu koncertu idejas īstenošana arī citās Latvijas pilsētās. Mūsu vēlme ir pilsētniekiem atgādināt, ka, neskatoties uz šo savādo laiku, mūzika turpina dzīvot un arī GORS atkal gaida satikšanos koncertos!”

Orķestra pārsteiguma koncerti pagalmos šonedēļ iecerēti darbadienu vakaros (no otrdienas līdz piektdienai) un sestdienas rītā. Koncerti būs piecos dažādos Rēzeknes mikrorajonos un katrā vietā ilgs pusstundu. Sliktu laikapstākļu gadījumā pārsteiguma koncerta norise konkrētajā pagalmā tiks pārcelta uz citu dienu. Precīzas pagalmu vietas netiek atklātas, lai mazinātu pulcēšanās riskus.

Profesionālais pūšamo instrumentu orķestris “Rēzekne” dibināts 1991. gadā un nākamā gada pavasarī svinēs jau 40. pastāvēšanas jubileju, kaut gan orķestra saknes stiepjas līdz pat 20. gs. 50. gadiem. Nu jau gandrīz septiņus gadus orķestris ir arī Latgales vēstniecības GORS komandas daļa, tā vadītāji ir diriģenti Sergejs Sergejevs un Jānis Pavlovskis. Uz orķestra bāzes radies arī Rēzeknes bigbends.