Džilindžers Daugavpils teātrī iestudē izrādi «XXL»

25. septembrī gaidāma pirmizrāde melodrāmai latviešu valodā “XXL”, kas būs trešais režisora Dž. Dž. Džilindžera iestudējums Daugavpils teātrī. Šoreiz Dž. Dž. Džilindžers iestudē amerikāņu dramaturga, teātra un kino režisora Nīla Labuta lugu “Resnā cūka”, kuru no angļu valodas tulkoja Evita Mamaja, informēja Daugavpils teātra pārstāvji.

“Tas ir stāsts par drausmīgām grūtībām, ar kurām daudzi no mums saskaras, kad cenšas pasargāt un saglabāt to, kam viņi tic. Tajā esmu es viss: cēlie nodomi, kuri, pāraugot darbībā, pārvēršas pārsteidzoši nožēlojamos centienos saglabāt savu tēlu sabiedrības acīs. Varonība ir sarežģīta,” tā savu lugu raksturo dramaturgs Nīls Labuts.

Izrādes pieteikumā teikts, ka tā vēsta “par tikko uzplaukušām jūtām starp izskatīgu vecpuisi Tomu un apaļīgu bibliotekāri Helēnu. Dodoties pusdienās pēc darba darīšanām, Toms pat nenojauta, ka galdiņu trūkums pārpildītā restorānā var izrādīties liktenīgs, bet apaļīgā sieviete, kas piedāvās vietu pie sava galda – intriģējoša būtne.

Pašam to nemanot, viņa sirds tiek neglābjami iekarota. Bet izrādās, ka mīlēt nemaz nav tik viegli!”

Aktrise Maija Korkliša, kura izrādē izpilda vienu no titullomām, dalās savās pārdomās: “Arī mēs, pūkainās, mīkstās, apaļīgās sievietes, vēlamies redzēt sev blakus stipru, iznesīgu un gudru vīrieti. Ir ļoti viegli būt tādam blakus XS izmēra modelēm, bet tas kļūst daudz sarežģītāk, kad sirdsdāma neatbilst sabiedrības uzspiestajam sievietes ideālam. Arī slaidā meitenē var slēpties milzīga atombumba, bet apaļīgā – neaizsargāta, trausla īkstīte. Jāiemācās saskatīt un iemīlēt cilvēku, nevis tikai viņa čaulu.”

Izrādes “XXL” scenogrāfs ir Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece – Iveta Vecmane, gaismu mākslinieks – Sergejs Vasiļjevs, režisora asistente un horeogrāfe – Linda Kalniņa. Lomās: Maija Korkliša, Mihails Abramovs, Māris Korsiets un Zanda Mankopa.

Iestudējuma “XXL” pirmizrāde notiks 25. septembrī, nākamā izrāde – 26. septembrī.