Džeza trio LIPSKIS/JUSTS/ARBIDĀNS izdod debijas albumu “TAIDS DŽEZS”

2020.gada nogalē klausītāju vērtējumam tiks nodots jauno Latgales džeza mūziķu Jurģa Lipska, Kristiana Justa un Ralfa Arbidāna mūzikas albums, kurā jaunos aranžējumos skanēs vairākas latgaliešu tautasdziesmu melodijas.

“Taids džezs” ir pirmais Latgalē izdotais džeza mūzikas albums, ko iniciējuši un realizējuši  J.Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas Džeza mūzikas nodaļas audzēkņi. Muzikāli aktīvo jauniešu un Latgales patriotu pirmais skolotājs un iedvesmotājs ir talantīgais pirms dažiem gadiem aizsaulē aizgājušais džeza mūziķis Toms Lipskis. Albumā ir piecas pop/jazz stila oriģinālkompozīcijas, kas sacerētas šīs vasaras laikā, par pamatu ņemot latgaliešu tautasdziesmu melodijas. Albuma ierakstā piedalījušies sitaminstrumentālists Jurģis Lipskis, basģitārists Ralfs Arbidāns un ģitārists Kristians Justs, kā arī Artūrs Krišjānis Goba un Santa Kauliņa – klavieres, Reinis Puriņš – trompete, Raimonds Petrovskis un Haralds Bauga – saksofons.
Skaņas miksēšanu un māsterēšanu veicis Ivars Ozols.

Pateicoties jaunām koncertvietām, festivāliem, džeza mūzika iegūst arvien jaunus klausītājus un interesentus Latgalē, tāpēc albums ir īpašs notikums ne vien pašiem mūziķiem, bet solās būt vērtīgs pienesums arī Latvijas un Latgales džeza mūzikas kopainai. Jurģis, Kristians un Ralfs atzīst: “Šis albums ir kā ceļojums sevī. Gluži tāpat kā šajā mūsu dzīves gadā, gandrīz katrā skaņdarbā ir negaidīti pavērsieni. Centāmies būt maksimāli patiesi, varbūt nedaudz naivi, bet tomēr brīvi, īpaši nesekojot pasaules mūzikas tendencēm.”
Mūzikas albuma ieraksts tapis pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda Latgales kultūras programmas atbalstam.

Albuma “Taids džezs” prezentācijas koncerti notiks tiklīdz tiks atcelti pulcēšanās ierobežojumi, bet jau no 2020.gada 5. decembra jauno ierakstu varēs noklausīties mūzikas straumēšanas platformās ITunes, Spotify, Youtube, Deezer, BandCamp.
Jaunumiem par mūziķu grupas aktivitātēm var sekot sociālos tīklos www.instagram.com/jazztrio_lja/ un www.facebook.com/Trio-LipskisJustsArbid%C4%81ns-100630581900925

 Vairāk informācijas: Ralfs Arbidāns, tālr.+37129451205, jazztrio.lja@gmail.com