Daugavpils pašvaldība iepazina Rēzeknes infrastruktūru

Trešdien, 26. augustā, Daugavpils pilsētas pašvaldības delegācija deviņu cilvēku sastāvā pieredzes apmaiņas braucienā apmeklēja Rēzekni, lai tiktos ar pilsētas vadību un iepazītu infrastruktūras attīstības tendences.

Vizīte sākās Rēzeknes pilsētas domē, kur abu pašvaldību pārstāvji salīdzināja pieredzi pilsētu sporta jomas attīstīšanā, infrastruktūras pilnveidošanā un citos aktuālos jautājumos. Rēzeknes pilsētas domes Pilsētvides un attīstības pārvaldes vadītājs Georgijs Orlovs klātesošajiem demonstrēja prezentāciju par pašvaldības pieredzi attīstības projektu realizācijā.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs pateicās Daugavpils delegācijai par izrādīto interesi, kā arī uzsvēra abu pašvaldību sadarbības nozīmi Latgales reģiona attīstībā: “Ir svarīgi, lai starp mūsu pilsētām notiek komunikācija un regulāra pieredzes un ideju apmaiņa. Mūsu uzdevums ir reprezentēt Latgales reģionu, tāpēc uzskatu mūsu pilsētas par sadarbības partneriem, ne konkurentiem. Būsim tikai gandarīti, ja mācīsimies viens no otra kļūdām un panākumiem.”

Arī Daugavpils priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska uzsvēra abu pilsētu sadarbības potenciālu, kā arī norādīja, ka ir vērtīgi klātienē apskatīt pilsētas infrastruktūras attīstības objektus: “Esam ieradušies ar darba grupu, kas strādā pie Stropu teritorijas labiekārtošanas, kas paredz arī atklātā peldbaseina atjaunošanu, tāpēc mums ir paveicies, ka Rēzeknē ir objekti, no kuriem varam smelties pieredzi un idejas. Esam dzirdējuši ļoti labas atsauksmes, tāpēc bija svarīgi iepazīt objektus klātienē.”

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs, K.Pozņakovs, e-pasts: karlis.poznakovs@rezekne.lv