Daugavpilī un Daugavpils novadā norisinājās treniņi ar populāriem sportistiem

2020.gada 3. un 4.februārī Daugavpils Vienības pamatskolā, Daugavpils Valsts ģimnāzijā, Lāču pamatskolā un Biķernieku pamatskolā Daugavpils novadā norisinājās Latgales plānošanas reģiona organizētie treniņi kopā ar aktīva un veselīga sporta veida popularizētājiem – sportistiem kā Latvijas, tā pasaules mērogā. Daugavpils Valsts ģimnāzijā un Biķernieku pamatskolā viesojās 2017. gada zelta medaļas ieguvējs spīdvejā Eiropas līmenī Andžejs Ļebedevs, Daugavpils Vienības pamatskolā – trīskārtējā Eiropas čempione brīvajā cīņā Anastasija Grigorjeva, bet Lāču pamatskolā viesojās bijušais Latvijas izlases spēlētājs, tagad HK “Dinaburga” treneris Atvars Tribuncovs kopā ar HK “Dinaburga” trenera asistentu Ivanu Kokinu.

Divu dienu laikā tika aizvadīti 8 aktīvi treniņi, kuru laikā jaunieši ne tikai uzzināja katra pieaicinātā sportista karjeru, pievēršanos aktīvam dzīvesveidam, bet arī piedalījās kopīgā treniņā. Jauniešiem bija iespēja iepazīt un veikt vingrinājumu kompleksus, kā gatavojas treniņiem cīkstoņi, spīdvejisti un hokejisti. Šajos pasākumos pieaicinātie sportisti arī atzina, ka katrs veiktais vingrinājums ne tikai palīdz uzlabot fizisko sagatavotību, bet arī attīsta tādas īpašības kā uzņēmīgums, komandas darbs, neatlaidība u.c.

Latgales plānošanas reģions izsaka pateicību skolām par atsaucību un aktīvu iesaistīšanos treniņos, kā arī sportistiem, treneriem un aktīva un veselīga dzīvesveida popularizētājiem, kas rada iespēju atbraukt uz Latgali! Kopumā tika aizvadīti 48 pasākumi Latgales reģiona izglītības iestādēs, piesaistot Latvijas un starptautiskā līmenī zināmus sportistus un trenerus, tādējādi mudinot jauniešus ikdienā būt fiziski aktīvākiem, arī aizdomāties par savu ikdienas uzturu. Pasākumos piedalījās vairāk kā 1000 Latgales reģiona bērnu un jauniešu.

Projekts LLI-402 “Riska grupas jauniešu sociālā integrācija, balstoties uz sporta aktivitātēm” (risk-free) tiek īstenots Interreg V-A Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014. – 2020.gadam ietvaros. Šo projektu finansē Eiropas Savienība. Kopējās projekta izmaksas ir 750 973,98 EUR. Projekta līdzfinansējums no Eiropas Reģionālās attīstības fonda ir 638 327,88 EUR. Šī preses relīze ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālo atbalstu. Par šī raksta saturu pilnībā atbild Latgales plānošanas reģions, un tas nekādos apstākļos nav uzskatāms par Eiropas Savienības oficiālo nostāju.