Daugavpilī tikās Latvijas un Baltkrievijas uzņēmēji

Daugavpils uzņēmēju klubs ANCHOR sadarbībā ar Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centru (LUC) un Vitebskas apgabala Darba devēju un uzņēmēju asociācija šī gada 21.februārī Daugavpils Latviešu kultūras centrā rīkoja Latgales reģiona un Baltkrievijas republikas Vitebskas apgabala uzņēmēju tikšanos.

Pasākuma atklāšanas vārdus teica Daugavpils domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Ļāčplēsis , uzņēmēju kluba ANCHOR, Latgales plānošanas reģiona un biedrības “Darba devēju un uzņēmēju asociācija” (BY) pārstāvji. Baltkrievijas uzņēmēju tirdzniecības misijas ietvaros klātesošie tika iepazīstināti ar Baltkrievijas uzņēmēju delegācijas un Uzņēmēju kluba ANCHOR prezentācijām.

Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamenta Biznesa attīstības nodaļas vadītājs V. Nadeždins,  Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks pilsētas attīstības un investīciju jautājumos Aleksejs Stecs un Rēzeknes SEZ ārējo sakaru organizatore Daiga Utāne un Līvānu uzņēmējdarbības atbalsta centra vadītāja I. Stahovska un LPR pārstāvji tikšanās dalībniekus iepazīstināja ar Latgales pilsētu pilsētu ekonomiskiem profiliem un  attīstības potenciālu.

Uzņēmēju forumu un kontaktbiržu, kas norisinājās Latviešu kultūras centrā, organizēja Daugavpils uzņēmēju klubs „Anchor”, Latgales plānošanas reģions un Vitebskas apgabala Darba devēju un uzņēmēju asociācija ar Daugavpils pilsētas domes atbalstu. Pasākumā piedalījās gan vietējie uzņēmēji, gan aptuveni divdesmit biznesa nozares pārstāvji no Vitebskas apgabala, kas pārstāvēja visdažādākās darbības jomas.

Foruma dalībnieki un organizatori norāda, ka pēdējos gados biznesa sakari starp Daugavpili, Latgali un Vitebskas apgabalu ir kļuvuši krietni stiprāki, par ko liecina gan tas, ka attīstās vietējie uzņēmumi ar baltkrievu kapitālu, gan arī tas, ka tiek dibināti jauni biznesa kontakti. Tas, savukārt, produktīvi norisinās līdzīgos forumos, kas tiek rīkoti Vitebskā.

Diplomātisko misiju pārstāvji, pašvaldības vadība un uzņēmēji ir pārliecināti, ka nākotnē šī sadarbība var kļūt vēl ciešāka un savstarpēji izdevīgāka.

Viena no nozīmīgākajām pasākuma daļām bija uzņēmēju tīklošanās (B2B), kas bija nozīmīgs process savstarpējās sadarbības veidošanā un kontaktu dibināšanā un Baltkrievijas uzņēmēju vizīte Daugavpils pilsētas industriālajā zonā un vēlāk Rotko centra apmeklējums.

 

Pasākuma darba kārtība un Baltkrievijas uzņēmēju delegācijas sastāvs latviešu valodā/ krievu valodā.

Pasākumu atbalstīja Daugavpils pilsētas dome.