Bērnunams-patversme „Priedīte” deinstitucionalizācijas plāna īstenošanas vajadzībām piedzīvo vērienīgu rekonstrukciju

Daugavpils bērnunama-patversmes „Priedīte” ēkā (Turaidas ielā 39) kopš augusta norit plaši celtniecības darbi. Šeit tiek īstenoti uzreiz divi projekti: tiek paaugstināta būves energoefektivitāte, kā arī, deinstitucionalizācijas plāna ietvaros, telpas tiek pielāgotas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Tiek siltinātas sienas un pārsegumi, pārbūvētas un atjaunotas apkures, karstā ūdens, ventilācijas un apgaismojuma sistēmas. Uz jumta uzstādīs saules kolektorus karstā ūdens sagatavošanai. Koka ārdurvis, lūkas un logus ar vecajiem stikla blokiem un metāla vārtus nomainīs pret jaunajiem.

Atjaunojot un pielāgojot telpas deinstitucionalizācijas plāna īstenošanas vajadzībām, būs nodrošināta vides pieejamība cilvēkiem ar īpašām vajadzībām: tiek izbūvēts lifts, ierīkoti pacēlāji, paplašinātas durvju ailes un veikti citi vides uzlabojumi.

Rezultātā telpās, kuru kopējā platība ir 4232 m2, tiks izveidots daudzfunkcionālais sociālo pakalpojumu centrs, kurā tiks sniegti pakalpojumi Dienas aprūpes centra bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, „Atelpas brīža” un sociālās rehabilitācijas pakalpojumi. Savukārt bērni līdz 18 gadu vecumam, kuri dzīvo „Priedītē” (šobrīd tie ir 20 bērni), pāries dzīvošanā atjaunotajās telpās Komandanta ielā 3, kur tiks izveidots ģimeniskai videi pietuvināts pakalpojums “3 x 8”.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.