Balvu poliklīnikā izveidots otorinolaringologa kabinets

Balvu poliklīnikā, ieguldot 27 882 eiro, izveidota otorinolaringologa (LOR) darba vieta, aģentūra LETA uzzināja SIA “Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība”.

Līdz šim LOR medicīniskie pakalpojumi bija pieejami Gulbenē. Tagad, īstenojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansēto projektu “Stacionārās un ambulatorās veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošana SIA “Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība”, šī iespēja ir arī Balvos.

Ir iegādāts un uzstādīts jauns otorinolaringoloģijas bāzes aprīkojums un ergonomisks pacienta krēsls, kas ļauj pacientam justies ērtāk pieņemšanas laikā. Tāpat arī iegādātas arī mūsdienīgas medicīniskās iekārtas – audiometrs un timpanometrs.

Slimnīcu apvienība norāda, ka LOR ir ārsts, kas ārstē ausu, deguna un rīkles slimības, kā arī palīdz uzlabot dzīves kvalitāti, ja ir traucējumi šī anatomiskā reģiona funkcijās. Plānots, ka speciālists Balvos pacientus pieņems divas reizes mēnesī.

LOR kabineta iekārtas un aprīkojums izmaksājis 27 882 eiro, tai skaitā ERAF finansējums 23 700 eiro, valsts finansējums 2509 eiro un slimnīcu apvienības līdzfinansējums 1673 eiro.

“Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības” īpašnieki ir Gulbenes, Balvu, Viļakas, Rugāju un Baltinavas novadu pašvaldības, kā arī SIA “Medicīnas sabiedrību vadība”.

“Firmas.lv” liecina, ka iestāžu peļņa 2018.gadā sasniegusi 286 607 eiro, bet apgrozījums 4,966 miljonus eiro.