Atklāj Sociālā aprūpes centra “Ludza” filiāli Istalsnā

Otrdien, 7. janvārī, Ludzas novada Isnaudas pagasta Istalsnā, durvis vēra Ludzas novada sociālā aprūpes centra “Ludza” filiāle. Uz svinīgo centra atklāšanas brīdi ieradās gan jaunie, gan esošā centra darbinieki un citi viesi, ar uzrunu klātesošos sveica SAC “Ludza” vadītāja Regīna Borisova. Sagaidīt pirmos klientus un sveikt darbiniekus ieradās arī pašvaldības vadības pārstāvji- domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs un priekšsēdētāja vietnieks Valdis Maslovskis. Kopā šodien, centra atklāšanas dienā, jaunajās telpās plānots uzņemt 8 jaunus klientus, taču viena no pirmajām ir kundze vārdā Vanda. 

“Tuvākajā laikā jaunajā Sociālās aprūpes centra filiālē plānots uzņemt 25 klientus”, stāsta SAC “Ludza” vadītāja Regīna Borisova. “Mēs patiesi priecājamies par jaunajām un plašajām telpām, esošajā centrā vietas kļuvis par maz”, tā Regīna.

Iepriekš šajā ēkā atradās bērnu nams “Ābelīte”, pēc tam telpas tika iznomātas organizācijai “Oāze”, taču kādu laiku tās netika izmantotas un pašvaldībā par labu tika lemts vērt vaļā Sociālā aprūpes centra filiāli. Ņemot vērā, ka ēka nebija pietiekami labā stāvoklī, tika veikts kosmētiskais remonts, kas ilga nepilnus divus mēnešus, tā laikā tika izremontētas telpas, ierīkotas speciālas dušas cilvēkiem ar kustību traucējumiem, iegādāta sadzīves tehnika, kā piemēram, veļas mašīnas, gludekļi u.c. , viss tika labiekārtots tā, lai iemītnieki šeit jūtas labi.

“Viennozīmīgi, priecē, ka ēkā ir atgriezusies dzīvība un tā kalpos novada iedzīvotājiem, un jau tuvākajās dienās būs piepildīts viss pirmais stāvs. Tas ir ļoti svarīgs un patiešām vērtīgs ieguldījums. Jau šogad remonts turpināsies, plānots remontēt ēkas otro stāvu, lai ēka top vēl piepildītāka un tiek maksimāli izmantota atbilstoši tās mērķim”, tā domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs.

Šāda centra izveide viennozīmīgi ir pozitīvs lēmums, tās ir ne vien jaunas, plašas un mājīgas telpas klientiem, bet arī jaunas darbavietas, kopskaitā to ir sešpadsmit.

Informāciju sagatavoja Ludzas novada Sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Dukaļska