Apbalvoti konkursa “Latvija manā sirdī” dalībnieki

Latgales plānošanas reģions apbalvoja radošā konkursa “LATVIJA manā sirdī!” uzvarētājus. Atgādinām, ka konkurss norisinājās no 2020. gada 28. oktobra līdz 30. novembrim ar mērķi veicināt bērnos patriotismu un veidot izpratni par Latvijas vēsturi un valsts svinamām dienām, lietderīgi un radoši pavadot brīvo laiku, kā arī vienot vietējo un diasporas ģimeņu bērnus radošā aktivitātē, caurvijot dzimtenes mīlestības tematu.

Kopumā tika saņemti 122 radošie bērnu darbiņi: bildes, zīmējumi, video. Visi iesūtītie darbi tika izvietoti sociālā tīkla Facebook lapā “Es atgriežos Latgalē” un nodoti publiskai balsošanai, kur uzvarētājs tika noteikts pēc lielākā patīk skaita zem konkursa dalībnieka iesūtītā radošā darba.

1.vietu ieguva Daugavpils 12. pirmsskolas izglītības iestādes audzēkne Samanta Slavinska  589 like

2.vietu ieguva Daugavpils 12. pirmsskolas izglītības iestādes audzēknis Ernests Līvmanis  528 like

3.vietu ieguva Dagdas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes Saulīte, grupa “Ežuki ” 514 like

Konkursa uzdevumi bija:

  • Attīstīt bērnu radošo domāšanu, iztēli, oriģinalitāti, paust viņu izpratni par Latvijas vēsturi un valsts svinamām dienām, lietderīgi un radoši pavadot brīvo laiku.
  • Veidot saikni starp Latvijas un diasporas bērniem, iesaistot vietējā reģiona bērnus, tostarp remigrantu un repatriantu bērnus, kā arī potenciālos remigrantus, kas dzīvo ārpus Latvijas, diasporas locekļus, latviešu skoliņu skolēnus un pedagogus.
  • Veicināt sabiedrības vienotību, veidojot patriotisma garu caur saliedējošām un radošām aktivitātēm, iesaistot ģimenes locekļus.

Pateicamies par tik lielu atsaucību un tiekamies citos konkursos!