Ansambļa “Perpetuum Ritmico” koncerts iesāks pikniku vasaru Lūznavas muižā

Piektdien, 12. jūnijā, Lūznavas muižas parkā ar sitaminstrumentu ansambļa “Perpetuum Ritmico” koncertu tiks atklāta pikniku vasara Lūznavā, aicinot ikvienu visu vasaru, izmantojot muižas parka pikniku zonas, satikties ģimenes lokā, ar draugiem vai kolēģiem un veidot pašiem savus svētkus.

Vasaras vidū Lūznavas muiža bija iecerējusi jau piekto reizi aicināt uz mākslu un garšu festivālu “Mākslas pikniks”, taču, ievērojot pasaulē valdošās pandēmijas drošības un piesardzības nosacījumus, festivāls šogad nenotiks. Tā vietā ikviens aicināts radīt un baudīt pikniku muižas parkā visas vasaras ilgumā, kā arī piedzīvot trīs koncertus – 12. jūnijā pikniku vasaru Lūznavā atklās sitaminstrumentu ansamblis “Perpetuum Ritmico”, 19. jūlijā turpinās grupa “Riga Reggae”, bet 6. septembrī to noslēgs grupa “Melo-M”.

Mākslu un garšu festivāls “Mākslas pikniks” četrus gadus ir bijis viens no spilgtākajiem un gaidītākajiem vasaras notikumiem Latgalē, vienā nesteidzīgā vasaras svētdienā Lūznavas muižas parkā, pulcējot vairākus tūkstošus apmeklētāju. Festivāla ideja ir iedzīvināt aktīvo mākslas sajūtu, savienojot dažādas jomas un disciplīnas, veicinot kopradi mākslā, vidē, uzņēmējdarbībā un citās nozarēs, tā visa centrā paturot cilvēku un viņa sajūtas. Šogad, vēloties turpināt satikšanās tradīciju, Lūznavas muiža aicina ikvienu interesentu pašiem doties piknikā uz muižas parku jebkurā laikā. Muiža būs sarūpējusi dažādas piknika vietas, kā arī viena festivāla dienas vietā aicina uz trīs dažādiem koncertiem.

12. jūnijā plkst. 19.00 Lūznavas muižas parkā pikniku vasaru iesāks sitaminstrumentu ansamblis “Perpetuum Ritmico”, kas ir vienīgais profesionālais pastāvīgi koncertējošais sitaminstrumentu ansamblis Latvijā, sadarbojies ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un kamerorķestri “Sinfonietta Rīga”. Ansamblis ticis nominēts Lielajai Mūzikas balvai un “Spēlmaņu nakts” balvai. “Perpetuum Ritmico” raksturo radošums, jauneklīga enerģija un plašs dažādu stilu repertuārs. Visi ansambļa mūziķi (Mikus Bāliņš, Elvijs Endelis, Guntars Freibergs un Ernests Mediņš) ir koncertējoši sitaminstrumentālisti. Savos priekšnesumos “Perpetuum Ritmico” izmanto ļoti dažādas mūzikas stilistikas iezīmes, sākot no tautas mūzikas un populārās mūzikas ietekmes, līdz pat izteiktam avangardam, tādējādi veidojot savdabīgu crossover izpildījuma stilu. Pikniku vasaru 19. jūlijā plkst. 18.00 turpinās regeja grupa “Riga Reggae”, bet to 6. septembrī plkst. 15.00 noslēgs čellu trio “Melo-M” ar koncertprogrammu “Ūdens un mežu mūzika”.

Lūznavas muižas pārvaldniece Iveta Balčūne, aicinot šovasar ciemos, saka: “Šogad, svinot arī pašas Lūznavas muižas darbīgo piecgadi, aicinu izbaudīt pikniku visas vasaras garumā – svinēt kopā būšanu ar savējiem, doties piknikos draugu vai kolēģu bariņā, ģimenes lokā ar mīļotajiem, veltot laiku sarunām, sajūtām, kā arī nodoties klātbūtnes mākslai te un tagad. Līdz šim “Mākslas pikniks” ir bijis stāsts par cilvēku un viņu sajūtām, par ceļu uz emocionālo bagātināšanos un sajūsmu par dažādajām mākslas izpausmēm, kā arī savu mūzu – iedvesmas avotu apzināšanos. Festivāls ir arī kultūras un uzņēmējdarbības tikšanās un savstarpējā sadarbība, ko ļoti ceram turpināt jau nākamgad.”

Lai padarītu savu pikniku Lūznavas muižas parkā par skaistāku un īpašāku notikumu, muiža, atbalstot arī vietējo uzņēmējdarbību, piedāvā saukt talkā ikgadējos “Mākslas piknika” noformētājus – vietējo dekorēšanas uzņēmumu “Flowers Events” (sazinai facebook.com/Flowersevents).

Pikniku vasaras norisi Lūznavas muižā atbalsta Rēzeknes novada pašvaldība un Latgales kultūras programma ar Valsts kultūrkapitāla fonda, A/S “Latvijas valsts meži” un Latgales reģiona attīstības aģentūras atbalstu. Pikniku zonas muižas parkā ikviens var izmantot bezmaksas, bet koncertu ieejas biļetes (no 4,00 līdz 9,00 €) nopērkamas iepriekšpārdošanā “Biļešu Paradīze” kasēs un internetā. Vietu skaits koncertos ierobežots, apmeklētāji, rūpējoties par savu un citu veselību, aicināti ievērot visus drošības un piesardzības noteikumus.

Video no pērnā gada “Mākslas piknika” (video Dagnija Bernāne):

Pikniku noformējamu iedvesmai (foto “Flowers Events”): failiem.lv/u/sc3hknmp

Plašāka informācija: Inga Žirgule, Lūznavas muižas kultūras projektu vadītāja, 29390701, 29473700, inga.zirgule@rezeknesnovads.lv