Aicina iesniegt projektus mazākumtautību mediju satura izveidei Baltijas valstīs

Ziemeļvalstu Ministru padome aicina pieteikt projektus grantu programmai, kas atbalsta mazākumtautību mediju satura izveidi Baltijas valstīs. 2020.gadā programmas kopējais budžets ir 220 000 eiro.

Pieteikumu iesniegšanas termiņš 2020. gada 1.marts.  Programmas mājas lapā www.nordicmediagrants.org var atrast visu nepieciešamo informāciju par programmu, kā arī reģistrēt savu pieteikumu.

Grantu programmas mērķis ir paaugstināt vietējo, reģionālo un nacionālo plašsaziņas līdzekļu kvalitāti un izaugsmi Baltijas valstīs. Īpaša uzmanība tiek vērsta uz iekļaujoša mediju satura veidošanu minoritāšu valodās un etniski daudzveidīgajiem reģioniem.

Grantam var pieteikties gan ārštata žurnālisti un gan vadošie mediji, kas darbojas vienā no trim Baltijas valstīm, pretendējot uz grantu no 600 līdz 10 000 eiro. Projekti, kuros iesaistīti vairāki partneri vienā Baltijas valstī, starptautiski projekti, kuros iesaistītas vairākas Baltijas valstis, kā arī pētnieciskās žurnālistikas projekti, var pretendēt uz atbalstu līdz 20 000 EUR.

Pieteikumus var iesūtīt no 2020. gada 15. janvāra līdz 1. martam. Apstiprināto projektu ieviešanu varēs uzsākt no 2020. gada 1. maija. Visiem projektiem jābūt pabeigtiem ne vēlāk kā līdz 2021. gada 30. jūnijam.

Šī grantu programmas ir 2018.gada programmas turpinājums, kad atbalstu saņēma 29 mediju projekti: Igaunijā tika apstiprināti 9 projekti, Latvijā – 9 projekti un Lietuvā – 11 projekti.

No Latvijas finansiālo atbalstu saņēma žurnāls “Rīgas Laiks”, laikraksts “Ezerzeme”, laikraksts “Kurzemes Vārds”, ziņu portāls “Delfi”, ziņu aģentūra “LETA”, scenāriste Elvita Ruka, portāls “Smartlatvia.lv”, ziņu portāls “TVNET” un laikraksts “Latgales Laiks”.

Projektu pieteicējus lūdzam iepazīties ar programmas vadlīnijām.

Lai iegūtu sīkāku informāciju par grantu programmu, lūdzu, sazinieties ar Linu Gumbrevičieni, Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Lietuvā, tel. +370 682 52618, mediagrants@norden.lt