Aglonā, Krāslavā, Daugavpils pilsētā un novadā norisinājās treniņi ar Kristapu Vildi

2020.gada 22. un 23.janvārī Aglonas vidusskolā, Krāslavas Valsts ģimnāzijā, Sventes vidusskolā un Daugavpils 12.vidusskolā viesojās Kristaps Vilde – fizioterapeits, fitnesa treneris un veselīga dzīvesveida aktīvists, kā arī titula “Misters Latvija 2014” ieguvējs. Šo divu dienu laikā tika aizvadīti 8 treniņi ar jauniešiem, ko īstenoja Latgales plānošanas reģions sadarbībā ar izglītības iestādēm.

K.Vilde dalījās savā pieredzē, kā sporta aktvititātes viņam ir palīdzējušas ne tikai pilnveidot savu ķermeni un uzturēt to formā un tonusā, bet arī iegūt pašpārliecinātību par sevi un to, ko var paveikt. K.Vilde jauniešiem rādīja vingrinājumus, kuros var izmantot savu ķermeņa masu, nav nepieciešams papildus sporta inventārs, taču, ja tie tiek pareizi veikti, var iegūt ļoti labu vispārējo fizisko formu.

Latgales plānošanas reģions izsaka pateicību novada un pilsētas skolām par atsaucību un aktīvu iesaistīšanos treniņos! Vēl tikai tuvāko divu nedēļu laikā Latgales reģiona skolās norisināsies kopīgi treniņi ar Latvijas un starptautiskā līmenī zināmiem sportistiem un veselīga dzīvesveida aktīvistiem, mudinot jauniešus ikdienā būt fiziski aktīvākiem, arī aizdomājoties par savu ikdienas uzturu. Kopumā aktivitātēs ir plānots iesaistīt ap 960 Latgales reģiona bērnu un jauniešu.

Projekts LLI-402 “Riska grupas jauniešu sociālā integrācija, balstoties uz sporta aktivitātēm” (risk-free) tiek īstenots Interreg V-A Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014. – 2020.gadam ietvaros. Šo projektu finansē Eiropas Savienība. Kopējās projekta izmaksas ir 750 973,98 EUR. Projekta līdzfinansējums no Eiropas Reģionālās attīstības fonda ir 638 327,88 EUR. Šī preses relīze ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālo atbalstu. Par šī raksta saturu pilnībā atbild Latgales plānošanas reģions, un tas nekādos apstākļos nav uzskatāms par Eiropas Savienības oficiālo nostāju.