Šonedēļ Daugavpilī notiks XIII Starptautiskais Daugavpils Garīgās mūzikas festivāls “Sudraba zvani”

2019.gada 10. – 13.janvārī Daugavpilī jau trīspadsmito reizi norisināsies Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls „Sudraba zvani”.

Savā pastāvēšanas laikā festivāls ir guvis plašu popularitāti ne tikai Latvijā, bet arī aiz tās robežām. 2019.gadā festivāla aktivitātēs plāno piedalīties 50 kolektīvi (ansambļi un kori) un 100 solisti. Kopumā „Sudraba zvanu” laikā Daugavpilī uzstāsies vairāk nekā 2000 dziedātāju no Baltkrievijas, Čehijas, Krievijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas un Vācijas.

XIII Daugavpils Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla laikā tā dalībnieki piedalīsies ne tikai koncertos un pasākumos Daugavpils baznīcās un koncertzālēs, bet arī vairākos konkursos, ko vērtēs starptautiska žūrija. Festivāla aktivitātes 10.janvārī uzsāks jauno dziedātāju konkurss, kur bērni un jaunieši sacentīsies 6 dažādās vecuma kategorijās. Turpinājumā, no 11. janvāra notiks ansambļu un koru konkurss. Šoreiz kolektīviem ir iespēja piedalīties 17 kategorijās. Savukārt festivāla pēdējā dienā, kā tas jau ierasts, norisināsies konkursa fināls, kura laikā konkursos visaugstāko vērtējumu ieguvušie kolektīvi sacentīsies par Galveno Balvu (Grand Prix).

Festivāla atkāšanas pasākums notiks 11.janvārī plkst. 19.00, bet Grand Prix konkurss un festivāla noslēgums – 13.janvārī plkst. 15.00.

Festivālu rīko Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar Daugavpils Latviešu kultūras centru.

Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls „Sudraba zvani” norisinās reizi divos gados un savā pastāvēšanas laikā ir guvis plašu popularitāti ne tikai Latvijā, bet arī aiz tās robežām. Pagājušajā festivālā, kas norisinājās 2017.gadā, Daugavpilī pulcējās 70 kolektīvi un 70 solistu (kopskaitā aptuveni 3000 dalībnieku) no Baltkrievijas, Igaunijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Serbijas, Somijas un Ukrainas.

Papildus informācija: Jevgeņijs Ustinskovs, Festivāla mākslinieciskais vadītājs, projekta autors, t.: 29538278, e-pasts: sb2@inbox.lv