Semināru cikls: Kā atgriezties Latvijā: Latgale

Priecāsimies Tevi redzēt reģionālo semināru ciklā “Kā atgriezties Latvijā?” Latgales seminārā. 7. oktobrī no pl. 17.00- 19.00, TIEŠSAISTĒ no Latvijas vēstniecības Stokholmā, Zviedrijā

Ja interesējies par darba iespējām Latgalē , skolas gaitām bērniem  un sadzīviskiem jautājumiem, piedalies informatīvajā seminārā par:
• vakancēm Latgales reģionā un prasībām potenciālajiem darba ņēmējiem,
• atbalsta iespējām remigrantiem, t.sk. ģimenēm ar skolas vecuma bērniem,
• novadniekiem, kuri atgriezušies, viņu pieredzi un iespējamo sociālo atbalstu,
* latviešu valodas apguvi tālmācībā bērniem un pieaugušajiem.

Seminārā klātienē vai tiešsaistē būs iespēja uzdot jautājumus:
• Latgales plānošanas reģiona Reģionālajai remigrācijas koordinatorei Astrīdai Leščinskai,
• Biedrības ”Ar pasaules pieredzi Latvijā” (AppLV) biedriem, kas atgriezušies Latvijā no ārvalstīm un var iepazīstināt ar savu pieredzi un sniegt noderīgus padomus ,
• Neatkarīgās izglītības biedrības (NIB) pārstāvētajām skolām reģionos, kuras uzņem remigrējošus bērnus,
• Darba devēju platformai ”Your Move”.

Semināri notiks Latvijas vēstniecībā Stokholmā, Zviedrijā, Odengatan 5 no plkst. 18.00 – 20.00 (pēc Zviedrijas laika).
Semināri ir bezmaksas, bet klātienes dalībai obligāta iepriekšēja pieteikšanās, un līdz jāņem personu apliecinošs dokuments. Pieteikties un iepriekš uzdot jautājumus semināra organizatoriem var, rakstot uz epastu ziemelvb@gmail.com. Tiešsaistes semināram varēs sekot līdzi un rakstiski uzdot interesējošos jautājumus Ziemeļvalstu diasporas izglītības un kultūras grupas Facebook lapā. (Saite būs arī šajā pasākuma lapā.)

***
Seminārs projektā ”Ar zināšanām – tuvāk Latvijai” (līguma Nr.2019./LV/DP/16/08) ir sagatavots ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Semināru atbalsta arī Latvijas Republikas vēstniecība Zviedrijas karalistē. Par semināra saturu atbild un to organizē ”Ziemeļvalstu diasporas izglītības un kultūras grupa”. Ziemeļvalstu diasporas izglītības un kultūras grupa apvieno aptuveni pustūkstoti sekotāju un pāris simtu aktīvo biedru dažādās pasaules valstīs.