Satiksmes ministrs reģionālajā vizītē apmeklēja Latgali

Tālis Linkaits

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits no 19. līdz 21. jūnijam reģionālajā vizītē apmeklēja Daugavpili, Krāslavu un Līvānus. Vizītes ietvaros ministram tika ieplānotas tikšanās ar vairāku pašvaldību vadībām, Latgales plānošanas reģiona pārstāvjiem, kā arī dzelzceļa, tramvaja, televīzijas torņu u.c. infrastruktūras objektu apskate. Atpakaļceļā apmeklējot arī Jēkabpili, kur ministrs apskatījās pilsētas autobusus, kas darbināmi ar dabasgāzi.

Trešdien, 19.jūnijā, T. Linkaits ar vilcienu devās uz Daugavpili. Dienas pirmajā pusē notika tikšanās ar pilsētas domes, kā arī AS “Daugavpils satiksme” vadību, kur runāja par dažādiem ar transporta jomu saistītiem jautājumiem, to skaitā arī par jauno tramvaja līniju. Pēcpusdienā ministrs kopā ar VAS “Latvijas Valsts ceļi” priekšsēdētāju Jāni Langi un VSIA “Autotransporta direkcijas”vadītāju Kristiānu Godiņu piedalījās Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdē.

20. jūnijā, T. Linkaits tikās ar Daugavpils novada domes vadību, ar kuru pārrunāja valsts vietējā autoceļa Vecpils-Biķernieki-Bramanišķi (V687) stāvokli. Tāpat notika tikšanās ar SIA “LDZ Ritošā sastāva serviss” pārstāvjiem un vizīte Daugavpils Šķirotavas stacijā. Ministrs devās arī uz Daugavpils tehnikumu, kur ar studentiem runāja par inženierzinātņu nozīmi tranzīta nozarē.

Tajā pašā dienā T. Linkaits devās uz Krāslavu, kur tikās ar novada domes vadību. Vēlāk kopā ar domes priekšsēdētāju Gunāru Upenieku un VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” (LVRTC) pagaidu valdes priekšsēdētāju Ģirtu Ozolu tika parakstīts vēstījums nākamajām paaudzēm, ko amatpersonas ievietos kapsulā, lai jau pēc mēneša to iemūrētu jauno LVRTC sakaru mastu pamatos. Vēlāk ministrs devās uz Piedruju, lai iepazītos ar apraides kvalitāti pierobežā.

Piektdien, 21. jūnijā, satiksmes ministrs devās uz Līvāniem, kur notika saruna ar Līvānu domes vadību un infrastruktūras objektu apskate. Savukārt vēlāk satiksmes ministram notika tikšanās ar Jēkabpils domi, lai klātienē redzētu jaunos ar saspiesto dabasgāzi darbināmos satiksmes autobusus. Kā zināms, Jēkabpils kļuvusi par pirmo pilsētu Latvijā, kas sabiedriskā transporta pārvadājumiem izmanto šo alternatīvās enerģijas veidu.