Polijas Senāta delegācija apmeklēja Daugavpili

5. septembrī oficiālajā vizītē Daugavpili pirmo reizi apmeklēja Polijas Senāta spīķeris Staņislavs Karčevskis. Vizītes laikā Polijas delegācija iepazinās ar Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijas un Poļu kultūras centra darbību, pieminēja poļu karavīrus, kuri krita cīņās par Daugavpils atbrīvošanu, kā arī tikās ar pilsētas vadības pārstāvjiem.

Vizītes sākumā delegācija apmeklēja piemiņas krustu poļu karavīriem Slobodkā, kur ziedu nolikšanā piedalījās arī Polijas vēstniece Latvijā Monika Mihališina. Pēc tam delegācija devās uz Poļu kultūras centru un Polijas ģimnāziju. Pie renovētās pamatskolas ēkas Marijas ielā 1E notika Otrā pasaules kara varoņa Vladislava Ragiņa pieminekļa svinīga atklāšana. Pieminekli veidoja tēlnieks Romualds Gibovskis. Ceremonijai sekoja mācību ēkas un sporta zāles apskate.

Lai gan ģimnāzijas sākumskolas ēkas remonts ir praktiski pabeigts, galīgo lēmumu par pieņemšanu ekspluatācijā vēl ir jāsniedz Būvniecības Valsts kontroles birojam (BVKB).

Konkursā uz darbu pabeigšanu ģimnāzijas sporta zālē uzvarēja uzņēmums SIA «Borg», kuram jāpabeidz darbi objektā triju mēnešu laikā no līguma parakstīšanas brīža. Pēc tam būs vajadzīgs vēl kāds laiks, lai nokārtotu visas formalitātes un pārbaudes.

Pateicoties Daugavpils pilsētas domes, Polijas Senāta un fonda «Palīdzība poļiem Austrumos» saliedētam darbam, Polijas ģimnāzijas otrā ēka kļūs par vienu no modernākajām izglītības iestādēm pilsētā.

 

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.