“Par robežām bez robežām” – jauns televīzijas un radio raidījums

Robežjautājumi, robežtēmas, kas aktuālas Latgalē daudzu gadu garumā,  atsevišķām no tām mēģināts rast risinājumu, atsevišķām izdevies, citām neizdodas tik vienkārši. Jauns TV un radio raidījumu cikls “Par robežām bez robežām” centīsies rast atbildes uz šiem robežjautājumiem, ieklausoties sabiedrības, tēmas atklāsmē un aktualizēšanā iesaistīto un nozares ekspertu viedoklī.

No 22.septembra svētdienās plkst. 16:00 ar atkārtojumu nākamās nedēļas trešdienās plkst 22:30  un piektdienās plkst 11:30 “Re: TV” kanālā būs skatāms jauns raidījums par Latgalei aktuālām sociāli politiskām tēmām latviešu valodā, ko veido Latgolys entuziastu grupa Biļdis- “Par robežām bez robežām”” (8 TV, 8 radio raidījumi). Tajā tiks vēstīts par Latgali –  stiprinot nacionālo mediju telpu, izpētot valsts drošības apdraudējumus no Latvijas austrumu pierobežas un  Eiropas savienības ārējās robežas skatupunkta laikā, kad aktualizēts jautājums par pierobežas mediju telpas stiprināšanu,  informējot sabiedrību par riskiem, risinājumiem, akcentējot sabiedriski politisko procesu analīzi mūsdienās.

Raidījumā tiks atspoguļotas tēmas, kuras ir aktuālas un izsaukušas diskusijas ne tikai Latgales reģiona, bet arī visas Latvijas mērogā, kuras ir pētnieciskās žurnālistikas redzeslokā (Latgales karogs un tā lietojums, latgaliešu sabiedrisko organizāciju darbība, Latgales kultūrtelpas atšķirības, administratīvi teritoriālā reforma Latgalē, pāreja uz latviešu valodu un Latvijas vēstures kursa apguve mazākumtautību skolās u.c.).  Raidījums palīdzēs izprast Latvijas pierobežas mediju telpas atšķirības un skaidros sociālpolitisko problēmu cēloņus, ar nozares ekspertu piesaisti meklēs risinājumus un atbildes tiem.

            Paralēli TV raidījumam tēmas plašākai pieejamībai klausītājiem tiks piedāvāts arī radioraidījums “Par robežām bez robežām”, ko iespējams noklausīties radio “Ef-Ei” no 24.septembra katruDienu vēlāk raidījumu varēs atrast arī mājas lapā www.lrtv.lv, LRT sociālo tīklu kontos www.facebook.com, www.youtube.com otrdienu 18:30.

Raidījums būs skatām arī Latgolys entuziastu grupys Biļdis kontā www.youtube.com un lapā www.facebook.com, kā arī sadarbības partneru internetvietnēs.

Projekta sadarbības partneri- SIA “VIDZEMES TELEVĪZIJA” kanāls “Re: TV”, SIA “Vietējā”, kurā būs lasāms par katra raidījuma tematiku gan drukātā versijā, gan mājaslapā www.vieteja.lv, SIA “Ef-Ei” radio “Ef- Ei”, kur skanēs radioraidījums “Par robežām bez robežām”.

Raidījums top ar programmas “Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā” atbalstu.  izveidei guva atbalstu programmā “Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā”. Projektu finansē izveidei guva atbalstu programmā “Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā”. Projektu finansē Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par raidījumu cikla “Par robežām bez robežām” saturu atbild tā veidotāji- Latgolys entuziastu grupa Biļdis (Projekta līgums Nr.2019.LV/MA/017/24)

#SIF_MAF2019

Projekta vadītāja Ineta Atpile-Jugane, bildis@inbox.lv