NVO iespēja pieteikties Microsoft programmatūras ziedojumiem

Foto: David Johnson

Sešu gadu laikā iespēju izmantojušas 600 organizācijas Latvijā, ziedojumu kopējā vērtība – 21 miljons eiro

 Microsoft aicina sabiedriskā labuma organizācijas pieteikties programmatūras ziedojumiem efektīvākam un drošākam komandas darbam, izmantojot jaunākos Microsoft sadarbības, procesu analīzes un attālināta darba rīkus, tostarp Teams, Power BI un citus.

Nevalstisko organizāciju risinātie izaicinājumi, izmantojamo datu apjoms un projektu vēriens ir līdzvērtīgs biznesa organizāciju uzdevumiem, bet pieejamie resursi bieži vien ir daudz ierobežotāki. Attīstoties attālinātās projektu vadības, sadarbības, datu analītikas un vizuālizācijas rīkiem, arī sabiedriskajām organizācijām ir iespēja izmantot digitālās transformācijas priekšrocības, ietaupīt laiku un naudu ceļošanai, pārskatāmi analizēt uzkrātos datus, analizēt projektu efektivitāti un ietekmi, uzraudzīt naudas plūsmas.

Diemžēl ierobežotie resursi NVO liedz izmantot nepieciešamos digitālos rīkus darba produktivitātei un drošībai, tāpēc Microsoft pēdējo sešu gadu laikā jau atbalstījis vairāk nekā 600 Latvijas NVO ar programmatūras risinājumiem 21 miljona eiro kopējā apmērā un tagad sniedz iespēju sabiedriskā labuma organizācijām pieteikties arī jaunākās pieejamās programmatūras ziedojumiem.

“Arvien vairāk pārliecināmies, ka atbalsts nevalstiskajām organizācijām dažādās formās, tai skaitā pakalpojumu vai produktu ziedojums, ir ne mazāk būtisks kā finansiālais, tādejādi biznesa sektors ne tikai investē finanses izaugsmei, bet arī iesaistās organizāciju darbībā, lai palīdzētu kopīgi sasniegt mērķi sabiedriskam labumam. Šis atbalsts palīdz mazākām un arī lielajām organizācijām pilnveidoties, apgūt jaunas prasmes un, izmantojot tehnoloģijas, stiprināt gan organizācijas kapacitāti, gan publisko tēlu,” atzīst Kristīne Zonberga, Latvijas Pilsoniskās alianses direktore.

“Nevalstiskajām organizācijām ir īpaša loma iedzīvotāju interešu pārstāvniecībā, politisko un ekonomisko procesu uzraudzībā, demokrātijas stiprināšanā, sabiedrības mazāk aizsargāto grupu aizstāvēšanā un atbalstā. Diemžēl tieši nevalstiskajām organizācijām ļoti bieži pietrūkst gan cilvēkresursu, gan finansējuma, gan tehnoloģiju nodrošinājuma savam darbam. Digitālie rīki ļauj strādāt ātrāk, efektīvāk un drošāk, tāpēc mēs, Microsoft, priecājamies, ka ar programmatūras ziedojumiem varam atrisināt vismaz daļu no NVO ikdienas izaicinājumiem, ļaujot koncentrēties uz svarīgāko – darbu sabiedrības labā,” akcentē Renāte Strazdiņa, Microsoft vadītāja Baltijā.

Ikviena sabiedriskā labuma statusam atbilstoša organizācija var bez maksas saņemt piekļuvi Microsoft produktiem, kas atbilst mūsdienu produktivitātes, drošības un personas datu aizsardzības stingrajām prasībām, tostarp, Azure mākoņpakalpojumu abonēšanai 3500 ASV dolāru apmērā ik gadu, Dynamics 365 biznesa un finanšu vadības rīkiem, Microsoft 365 un Office 365 produktivitātes rīkiem, Power BI datu analītikas un vizualizācijas rīkiem. Office 365 iekļauti gan klasiskie biroja produktivitātes rīki – Word, Excel, PowerPoint, OneNote un citi, gan drošs e-pasts, mākoņpakalpojumu vietne OneDrive informācijas glabāšanai ar 1 TB ietilpību, kā arī komandas sadarbības vietne ar tērzēšanas, failu glabāšanas un kopdarba, kā arī tiešsaistes konferenču iespējām. Windows licences operētājsistēmas versijas atjaunināšanai (upgrade) organizācijām ar sabiedriskā labuma statusu tiek piedāvātas par samazinātu maksu.

Vairāk informācijas par Microsoft programmatūras un mācību piedāvājumu NVO – www.nonprofit.microsoft.com un www.microsoft.com/en-us/nonprofits/office-365.

 

Par Microsoft Latvia

Microsoft pārstāvniecība Latvijā ir dibināta 1999. gadā, un 2019. gadā kompānijai no gandrīz 360 partneriem ir 87 zelta un sudraba sertificētie partneri, kuri kopā nodarbina vairākus tūkstošus darbinieku un Latvijas tautsaimniecībā veido vienotu, inovatīvu un ražojošu struktūru ar būtisku kopējo devumu valsts IKP. Microsoft Latvia profesionāļi jau 20 gadu nodrošina partneru atbalstu, servisu un risinājumu izstrādi, kā arī mārketinga kampaņas. Jāuzsver, ka Microsoft Latvijā dažādu sabiedrības labuma projektu īstenošanā investējis, ziedojis naudu un programmatūru vairāku desmitu miljonu ASV dolāru apjomā.

Par Microsoft

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) virza digitālo transformāciju mākoņtehnoloģiju un lietu interneta laikmetā. Uzņēmuma misija ir sniegt iespējas ikvienam cilvēkam un ikvienai organizācija uz pasaules sasniegt

 Papildu informācija:

Gunta Līne, Microsoft Latvia komunikācijas konsultante, tel.: +371 29432975; e-pasts: gunta.line@mrsgrupa.lv